Haemme korkeakouluharjoittelijaa yleisötyön ja viestinnän tehtäviin

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo. Museo perustettiin vuonna 1971, joten vuonna 2021 vietetään museon 50-vuotisjuhlia. Museo tekee näkyväksi ruoka- ja juomakulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä, sekä auttaa yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä ymmärtämään oman merkityksensä ruoka- ja juomakulttuurin ja palvelukulttuurin rakentajina. Museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr.

Etsimme oma-aloitteista, yhteistyökykyistä ja idearikasta korkeakouluharjoittelijaa, joka kykenee tarvittaessa itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelijan tehtävät liittyvät monipuolisesti museon yleisötyöhön ja viestintään; osallistut ryhmäpalveluiden ja tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen, monikanavaiseen viestintäsisältöjen tuotantoon, somekanavien ylläpitoon ja avustat museon 50-vuotisjuhlavuoden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä uuden ydinnäyttelyn suunnittelutyössä. Aiempi kokemus museotyöstä, yleisötyöstä tai digitaalisesta viestinnästä on eduksi, mutta museon henkilökunta perehdyttää sinut työtehtäviin.

Ensisijaisesti haemme opintojen loppuvaiheessa olevaa harjoittelijaa, jolla on pääaineena esimerkiksi jokin kulttuuriperintöön liittyvä oppiaine, viestintä tai jokin muu soveltuva oppiaine. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä osana kannustavaa ja eteenpäin katsovaa työyhteisöä sekä mahdollisuuden tutustua museoalan yleisötyön ja viestinnän monipuoliseen työkenttään. Työskentelet yhteistyössä museon muun henkilökunnan kanssa, lähimpänä työparinasi museolehtori. Noudatamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi asetettuja viranomaissuosituksia ja rajoituksia, ja teemme pääsääntöisesti etätöitä työtehtävien niin salliessa.

Harjoittelun kesto on 3 kuukautta ja sen voi aloittaa tammikuussa 2021, mutta myös myöhemmästä ajankohdasta on mahdollista sopia. Harjoittelun voi myös suorittaa osa-aikaisena (väh. 50 %), jolloin harjoittelu jakautuu pidemmälle ajanjaksolle tammi-toukokuun aikana.  Harjoittelun tulee liittyä opintoihin ja hakijalla tulee olla oppilaitoksen tuki harjoitteluun.

Työaika: 36,25 h viikossa (kokoaikaisena)

Palkkaus: 1500 euroa/kk (kokoaikaisena)
Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki. Etätyömahdollisuus.

Viimeinen hakupäivä: 6.12.2020. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikolla 51. Koronavirustilanteesta johtuen haastattelut saatetaan järjestää etäyhteyden avulla.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi otsikolla Hakemus korkeakouluharjoittelijaksi

Lisätietoja antaa: museonjohtaja Anni Pelkonen puhelimitse (p. 044 7474107) 24.-26.11.2020 klo 9–10.