Etsitään ravintola-alan ammattilaisia muistelemaan alan historiaa

Suomalaisen gastronomian historiaa ollaan kokoamassa kirjan muotoon. Teos käynnistyy majatalo-, luostari- ja kiltalaitosten aikakaudelta, mutta pääpaino on viimeisten 100 vuoden ajanjaksossa.Kirja ilmestyy huhtikuussa 2017, osana Suomen 100 v. juhlavuoden monipuolista ohjelmaa. Teosta ovat mukana tekemässä Suomen Keittiömestarit, Paistinkääntäjät sekä Suomen Sommelierit. Kustantaja on Gummerus Oy. Yhteistyössä on mukana myös Hotelli- ja ravintolamuseo.

Kirjaan tulee laaja kronologinen alan historiaosuus, sekä henkilökuvat merkittävimmistä suomalaiseen ruokakulttuuriin vaikuttaneista keittiömestareista, kokeista, sommeliereistä ja ravintoloitsijoista. Teoksella halutaan tallentaa nykyisille ja tuleville sukupolville juuret, joista ammentaa oman uran ja ammattiylpeyden rakentamiseen. Samalla säilömme talteen alan mestareiden ammattitaitoa, tarinoita ja muistikuvia vuosien varrelta.

Tavoitteena on kevään 2016 aikana haastatella keskeinen joukko suomalaisia alan ammattilaisia; kokeneita keittiömestareita, kokkeja tai ravintoloitsijoita, jotka ovat jo eläkkeellä, mutta edelleen muistavat vanhoja alan asioita. Jos tunnet, että sinulla olisi tarinoita kerrottavana, ole yhteydessä kirjan tekijöihin, yhteystiedot alla.

Yhteydenotot

Kari Martiala, Puh. 045 6757122, kari.martiala@gmail.com

Helena Lylyharju, Puh. 040 5713257, helena.lylyharju@gmail.com

 

Teos on valittu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

SuomiFinland100-tunnus_sini