Food & Future Forumin kevät tarjoilee ruuan tulevaisuutta monessa muodossa

Museokino

Kevään ilmaiskeskiviikkojen Museokinossa jatkuu ruokadokumenttisarja Elokuvia ruoasta // Films on Food. 27.3. katsotaan ruokamuotoiludokumentti Food design. Hunger for sale 24.4. valottaa teknologiajättien roolia globaalin ruoka-avun taustalla. Pop-up-baari  palvelee elokuvailtoina klo 17 alkaen ja elokuva alkaa klo 18. Näytöksiin on vapaa pääsy.

AntroBlogin etnografinen katsaus Julkinen ruoka ja Instagram -take-over 

Etnografisessa katsauksessa Julkinen ruoka ihmisten sosiaalista ja kulttuurista elämää koskevan tutkimuksen kansantajuistajana tunnettu AntroBlogi tutkii, millainen ruokaan liittyvä virallinen narratiivi tämän päivän Suomessa on, mitä ja mihin sävyyn ruoasta puhutaan ja kuka maassamme luo ruoan kulttuuria julkisen puheen kautta? Katsauksen tuloksia voi seurata myöhemmin huhtikuussa Food & Future Forumin Facebookissa.

Instagram-take-overissa AntroBlogi pureutuu viikon aikana kotimaisissa medioissa julkaistaviin resepteihin. Millaista kulttuurista tarinaa tämän hetken ruokareseptit kertovat? Millainen ihmiskuva reseptien takana piilee? Mielenkiintoinen katsaus on nähtävissä Food & Future Forumin Instagramissa viikolla 13/2019.

Nakista nyhtökauraan: Mitä syömme tulevaisuudessa ke 3.4.2019 klo 17.30 // Lauttasaaren kartano

Lauttasaaren kartanolla tutustutaan tulevaisuuden ruuantuotantoon ilmastonäkökulmasta ja pohditaan ihmisen kykyä sopeutua ruokakulttuurin muutoksiin. Toimittaja Pauliina Siniauerin vieraina ovat Climate Reality Leader Anu Harkki, antropologit Marianna Keisalo ja Eemi Nordström AntroBlogista sekä kirjailija, toimittaja Piia Leino. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden, BarLaurean ja Koneen Säätiön kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Via Kaapeli: Bon AddPetit

Bon Add Petit on visualisti Tuula Niemisen ja graffitityöläinen Hende Niemisen katsaus tulevaisuuden ruokaan. Teos on nähtävissä Via Kaapeli -katunäyttelytilassa huhtikuun ajan.

“Kun sain kutsun toteuttaa ruoka-aiheinen installaatio Hotelli- ja ravintolamuseon tilaamana Via Kaapeli- tilaan, pyysin visualisti-äitini Tuula Niemisen mukaan projektiin ja lähdimme pitkästä aikaa yhdessä pizzalle. Nykytrendien mukaisesti täytteenä tässä tarjoamassamme italialaisessa pyttipannussa on tuoreiden kotimaisten kasvisten sekä tietysti ananaksen lisäksi yllättävän korkeiksi proteiinipitoisuuksiltaan rankattuja toukkia ja heinäsirkkoja. Nähtäväksi jää niiden yleistyminen ja ilmiön vaikutukset suomalaisen ruokapöydän antimiin. Pöytä on katettu ulos kasvimaan laitaan, josta toivottavasti nousee huhtikuun aikana uutta ja tuoretta materiaalia ekologiseen installaatioomme”, Hende Nieminen kertoo.

Lisätietoa teoksesta Facebookissa

Seuraa meitä:

Facebook @foodandfutureforum
Instagram @foodandfutureforum
Twitter @food_and_future

Tuotanto ja yhteistyö:

Sirpa Hickman, tuottaja
sirpa.hickman(at)hotellijaravintolamuseo.fi, +358 44 561 3300

Lisätiedot:

Anni Pelkonen, museonjohtaja
anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, +358 44 747 4107