Vuosi 2023: kävijäennätys ja tyytyväiset asiakkaat!

Hotelli- ja ravintolamuseon vuosi 2023 päättyi iloisissa merkeissä: teimme uuden kävijäennätyksen, kun Kaapelitehtaan näyttelyissämme vieraili yhteensä 17 772 kävijää. Edellinen kävijäennätyksemme oli vuodelta 2016 (16 104 kävijää).

Ennätystulokseen meidät siivitti erityisesti nuoria kiinnostanut ruoka- ja juomatatuointien FOOD TATTOO -näyttely, jossa kävijöitä ihastuttivat sekä Meeri Koutaniemen tunnelmalliset valokuvat, että koskettavat tarinat tatuointien takana. Alkuvuonna nostalgian nälkäiset nautiskelivat 1970-luvun ruoka- ja juomakulttuurista Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttelyssä. Eikä sovi unohtaa myöskään Makuasioita-ydinnäyttelyämme, johon liittyvät maistuvat opastukset ovat löytäneet hyvin yleisönsä.

Erilaisia tapahtumia järjestimme läpi vuoden, niissä oli yli 4 500 osallistujaa. Erityisesti Kaapelimuseoiden säännölliset ilmaisillat kerran kuussa ovat jatkuvasti olleet suosittuja.

Yleisöpalveluidemme asiakaspalaute on kertonut tyytyväisistä asiakkaista, mistä olemme olleet erityisen iloisia. ”Monelle kävijälle meidän museomme on ollut ennestään tuntematon. Idea vierailuun on voinut tulla Museokortin viestinnästä, somesta tai tuttavilta. Ensi kertaa meille tulleet asiakkaat ovat yleensä iloisesti yllättyneitä meidän kiinnostavista sisällöistä ja kertovat tulevansa uudelleen. Olemme huomanneet, että meillä on nykyään kaikenikäisiä kanta-asiakkaita!”, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen.