Tiistaitarjotin-muisteluillat

Tiistaitarjotin vie meidät 70-luvun ruokamaailmaan herkullisten ja värikkäiden kuvien, konstailemattomien ruokaohjeiden sekä hilpeiden ruokamuistojen avulla. Tule muistelemaan yhdessä kanssamme Hotelli- ja ravintolamuseon Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttelyyn.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Muisteluillat järjestetään yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa.

 

4.5.2022 kello 17.30-19.00

”Reilusti ruskeaa – näkökulmia 1970-luvu arkeen”
Tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss, Helsingin kaupunginmuseo

Minna Sarantola-Weiss kertoo 1970-luvun väri- ja materiaalimaailmasta ja vähän muustakin arkielämästä.

Sarantola-Weiss on Helsingin kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö ja on tutkinut suomalaista arkielämää, varsinkin kodinsisustuksia.

 

 

Sarjan aiemmat muisteluillat:

16.3. ”Ruokamuistoja 1970-luvulta”
Tutkija Reetta Lepistö, Museokeskus Vapriikki

13.4. ”Muuttuva arki ja ruoanvalmistus kotikeittiöissä 1970-luvulla”
Tutkijatohtori Maria Vanha-Similä, Jyväskylän yliopisto

Ruoanvalmistus muuttui kodeissa vähitellen 1970-luvulla, kun naiset siirtyivät yhä enemmän työelämään, kodinkoneet yleistyivät ja valmisruoat kehittyivät. Tapahtumassa keskustellaan 1970-luvun ruoasta aikakaudelle tyypillisten ilmiöiden kautta.

Maria Vanha-Similä on erityisesti 1900-luvun arkeen ja naisten historiaan erikoistunut tutkija (etnologi). Hän tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa (Minun maaseutuni – Ylisukupolvisuus, paikka ja sukupuoli suomalaisten maaseutusuhteen rakentajina -tutkimushankkeessa).