Taiteiden yö: Tule säilömään muistosi

Ympäri Helsingin ja pääkaupunkiseudun 17.8 2023  juhlittava Taiteiden yö levittäytyy myös Kaapelimuseoihin. 

Taiteiden yönä museot ovat avoinna iltayhdeksään asti ja tapahtuman ajan eli 17-21 museoihin on vapaa pääsy ja pääset tutustumaan kaikkien kolmen Kaapelimuseon (Hotelli- ja ravintolamuseo, Teatterimuseo ja Suomen valokuvataiteen museo) näyttelyihin. Lisäksi museoissa on mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Hotelli- ja ravintolamuseo

Yhteisöteos non-stop 17-20: Muistojen säilöntää
Syksy on sadonkorjuun aikaan, jolloin puutarhan antimet säilötään talven varalle. Myös me museolla päätimme purkittaa talteen muistoja, mutta millaisia kesämuistoja sinä haluaisit tallentaa talven varalle? Tule  säilömään kanssamme parhaat kesähetkesi. Yhteisötaideteoksessa askarrellaan ja koristellaan pahvisia purkkeja, joihin sujautetaan talteen omat herkulliset muistot. Muistojen säilöntä sopii koko perheelle.

Limubaari Janon sammuttajia etenkin perheen pienimmille, mutta myös suuremmille jäsenille.

Näyttelyt Makuasioita sekä Food Tattoo
Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin: mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat.
FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. 


TEATTERIMUSEO

Näyttelyt Arkadia-teatteri, Everybody Dance! ja Tarpeisto pääroolissa

Arkadian näyttämö ja pukuhuone avoinna kävijöiden omille esityksille

Opastus Tarpeisto pääroolissa -näyttelyyn klo 18 ja Arkadia-teatteriin klo 19.

Illan muu ohjelma ilmoitetaan elokuun alussa Teatterimuseon sivuilla.

Teatterimuseon näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa!

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO

Nonstop tekemistä pimiössä: Valokuvan magiaa

Opastus näyttelyihin klo 18-19.

Tarkemmat tiedot illan ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin Suomen valokuvataiteen museon sivuilla.