Perhepäivä

Perhepäivänä, lauantaina 10.3. klo 11–15, Kaapelitehtaan kolmesta museosta löytyy puuhaa erityisesti lapsiperheille.

Hotelli- ja ravintolamuseossa (3 krs.) Aistiseikkailu:
Aistiseikkailussa tutustutaan aisteihin pienten tehtävien kautta.
-Haistatko kuin vainukoira?
-Näetkö kuin salapoliisi?
-Maistatko kuin keittiömestari?
Tee itsellesi Mestariaistija-pinssi seikkailun päätteeksi.

Välipalakioskista pientä purtavaa.

Teatterimuseossa (2 krs.) Nuketusnurkka:
Tule kokeilemaan miten erilaiset teatterinuket toimivat. Saatko kanan vaappumaan? Osaatko kävelyttää marionettia? Miten toimii keppinukke?

Teatterimuseossa nähtävänä näyttelyt Backstage, Arkadia-teatteri ja Teatterin ullakko. Näyttämöt ja kokeilupisteet ovat myös Perhepäivän kävijöiden käytössä.

Valokuvataiteen museossa (1 krs.) Valomaalaus- ja varjotyöpaja klo 11.30–14.30:
Poikkea pajaan ja luo taidetta valolla maalaten! Valomaalaukset syntyvät, kun kamerassa käytetään pitkää valotusaikaa ja erilaisilla valonlähteillä piirretään kuvaan värejä ja muotoja. Kuvaan tallentuvat kiehtovat valojuovat ja taiteenlaji suorastaan koukuttavat tekijänsä. Voit käyttää oman älypuhelimen kameraa, digipokkaria tai järjestelmäkameraa. Huom! Jos käytät puhelimen kameraa, lataathan Pablo-nimisen ilmaissovelluksen puhelimeesi etukäteen. Työpajan ohjaa valokuvataiteilija Jukka Laine. Alle 10-vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa.

 

Yhteislippu museoihin 12 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Sisäänpääsy myös Museokortilla. Ohjelma ja museoiden näyttelyt sisältyvät Perhepäivän pääsylipun hintaan.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta.