Muisteluilta: 1970-luku Suomen ruokahistoriassa
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo vie meidät 1970-luvun ruokamaailmaan herkullisten ja värikkäiden kuvien, konstailemattomien ruokaohjeiden sekä hilpeiden ruokamuistojen avulla.
Tiistaina 4.10. klo 16 katsomme lyhyen videon, jossa valokuvaaja Juhani Riekkola kertoo kuviensa taustoista. Sen jälkeen kuulemme Suomen ruokahistoria -teoksen kirjoittaneen Ritva Kyllin alustuksen. Kylli johdattelee meidät etäyhteyden välityksellä 1970-luvun ruokamuistojen äärelle.
Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.
Ritva Kylli, FT, on historian yliopistonlehtori ja dosentti Oulun yliopistossa. Hänen tutkimusteemansa liittyvät ruokaan, ympäristöön ja terveyteen sekä arktisten ja pohjoisten alueiden historiaan. Kyllin teos ”Suomen ruohahistoria. Suolalihasta sushiin.” (Gaudeamus, 2021) oli mm. Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2021.