Pop up -ravintolat museossa

Toteutamme Ravintolapäivinä pop up -ravintoloita yhdessä oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa. Jos olet kiinnostunut järjestämään pop up -ravintolan tiloissamme, ole yhteydessä museon henkilökuntaan.

Esimerkkejä meillä toteutetuista pop up -ravintoloista:

Maailman paras pop up -kahvila

Kahvila sain inspiraationsa näyttelykuvasta, jossa suomalaiset naiskeittiomestarit esittelivät voittoisia ruokiaan 1950-luvun Maailman parhaat ruoat -kilpailussa. Kahvilan toteuttivat Helsingin Rudolf Steiner -koulun oppilaat 11.11.2016.

Keittokomero

Edullisesti maukasta keittolounasta, jouluisia leivonnaisia ja piparipaja. Keittokomeron toteuttivat Helsingin kotitalouspedagogiopiskelijoiden vuosijuhlatiimi 15.11.2014.

Kahvila Ruska

Syksyisiä makuja tarjoiltiin Kahvila Ruskassa 16.11.2013. Samalla oli mahdollista myös osallistua piparinkoristelutyöpajaan. Kahvilan toteuttivat Ravintolakoulu Perhon opiskelijat.

Café Kasari

Kansainvälinen museopäivä 18.5.2013 oli myös Ravintolapäivä. Hotelli- ja ravintolamuseon pop-up kahvila henki 80-lukua ja tarjoili ajanhengen mukaisia maistiaisia. Café Kasarin menyy sisälsi aikakauden klassikoita kuten katkarapusalaattia, nakkikääröjä ja mokkapaloja. Kahvilan toteuttivat Omnian ammattiopiston opiskelijat.

Café Alexander

Hotelli- ja ravintolamuseo osallistui Ravintolapäivään 17.11.2012 yhdessä Helsingin Steiner-koulun kanssa. Tavoitteena oli luoda historiallinen kahvila, jossa tutustutaan 1700-luvun ruotsalaiseen kahvipöytään ja 1800-luvun venäläiseen teepöytään.

Alkuun tutustuimme Ekbergin kahvilan toimintaan ja teimme museolla työpajat menyy-korttien toteuttamisesta. Opiskelijat leipoivat kolmena iltapäivänä ja myivät tekemänsä leivonnaiset Ravintolapäivän kahvilassaan. Koulussa opetus oli yhdistetty kotitalouden ja historian opetukseen. Kahvilassa vieraili yli 160 asiakasta.

Lisätietoja Steiner-koulun sivuilta https//www.steiner.fi/aktuellt/evenemang/caf_alexander_2012/