Hotelli Torni

Vuodelta 1931 peräisin oleva Hotelli Torni on tunnettu helsinkiläinen maamerkki. Arkkitehtitoimisto Jung & Jungin kynästä lähtöisin hotelli on tyyliltään viehko yhdistelmä art decota, jugendia ja funktionalismia. Sen vieraina ovat yöpyneet niin kulttuurivaikuttajat, filmitähdet kuin poliittinen eliitti, mutta Torni on taannut hyvät unet yhtälaisesti niin lukuisille liikematkaajille, perheille kuin turisteillekin.

Harvalla suomalaisella hotellilla on niin tapahtumarikas historia kuin Hotelli Tornilla. Sotien aikana sitä miehitti saksalaiset upseerit ja Neuvostoliiton valvontakomissio. Myöhemmin sen suojissa on edistetty Suomen EU-jäsenyyttä ja valmisteltu monia poliittisia päätöksiä.

Tornin rooli ruokakulttuurin historiassa on ollut mainittava. Sen suojissa on aikain saatossa päässyt maistelemaan kiinalaista, balkanilaista ja espanjalaista ruokaa. Tornin gastronomista mainetta vaalii edelleen Tornin ritarit –veljeskunta, johon kuuluu monia tunnettuja vaikuttajia.  Kivijalassa sijaitseva irlantilainen pub ja yläkerroksien amerikkalaistyylinen baari ovat oluen ja cocktailien ystävien tuttuja legendaarisia paikkoja. Tornin huipun Ateljee Bar on must see paikka ensi kertaa Helsingissä vieraileville.

Torni kuuluu Sokos Hotels –ketjuun, joka on Suomen suurin hotelliketju. Se vietti vuonna 2014 40-vuotisjuhlaansa. Sokos Hotels on Hotelli- ja ravintolamuseon yhteistyökumppani.

Sokos Hotels perustunnus cmyk