Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Hotelli- ja ravintolamuseon sivustoa hotellijaravintolamuseo.fi ja se on laadittu 18.12.2020. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivustoa ylläpitävä taho G-Works.

DIGIPALVELUN SAAVUTETTAVUUDEN TILA

Tämä sivusto on julkaistu vuonna 2014. Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset vain osittain. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Suunnittelemme parhaillaan kokonaan uutta sivustoa, joka on tarkoitus julkaista vuonna 2023. Saavutettavuusvaatimukset tullaan huomioimaan uudessa sivustossa. Tällä sivustolla kriittisimmiksi arvioidut saavutettavuusongelmat korjataan vuonna 2021.

DIGIPALVELUN EI SAAVUTETTAVA SISÄLTÖ

Sivuston saavutettavuudessa on tietojemme mukaan puutteita ainakin seuraavissa asioissa:

1. Visuaalinen saavutettavuus:
– värit ja kontrasti
– näppäinkohdistimen ja hiirikohdistimen erottuvuus
– linkkityylit
– ulkoasu sekä tekstin muotoilu

2. Sisällön ja rakenteen saavutettavuus
– sivuston otsikko- ja tekstirakenne
– linkkien tekstit
– kuvien tekstivastineet eli ALT-attribuutin käyttö
– navigaation selkeys ja käytettävyys
– lomakkeiden saavutettavuus

3. Muu tekninen saavutettavuus ja ruudunlukijan käyttö
– etusivun kuvakarusellin käyttö näppäimistöllä ja ruudunlukijalla ei toimi
– Buy Tickets -modaali: sisältö englanniksi, käyttö näppäimistöllä ei toimi

ANNA SAAVUTETTAVUUSPALAUTETTA

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Teemme jatkuvasti työtä palvellaksemme entistä paremmin myös digitaalisesti. Tämä verkkosivusto on julkaistu vuonna 2014, ja osa sivuston sisällöstä on vieläkin vanhempaa. Etenkin aikaisemmin julkaistujen sisältöjen osalta saattaa löytyä vielä runsaasti saavutettavuuspuutteita. Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Yhteystiedot: hrm@hotellijaravintolamuseo.fi

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

MUUT VERKKOPALVELUT

Tämän sivuston lisäksi Hotelli- ja ravintolamuseolla on seuraavat verkkopalvelut:

– Ravintolamuistojen tietopankki Restopedia: restopedia.fi

– Keittoja, vellejä, muhennoksia -verkkonäyttely: tyovaenruokailu.fi

– Moderni eksotiikka -verkkonäyttely: modernieksotiikka.fi

– Taikinan taju -verkkonäyttely: taikinantaju.fi

– Suomi syö ja juo -blogi: suomisyojajuo.fi

Edellä mainittuja verkkopalveluita on julkaistu eri aikoina, vanhimmat ovat vuodelta 2013. Ne eivät kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia. Palveluiden saavutettavuutta arvioidaan tarkemmin vuonna 2021 ja kriittisimmiksi arvioidut puutteet korjataan. Osassa palveluita on kuitenkin käytetty sellaisia yleisesti saatavilla olevia ilmaisalustoja, jotka eivät mahdollista saavutettavuusvaatimusten laajaa huomioimista.

Lisäksi Hotelli- ja ravintolamuseolla on oma organisaatiokohtainen näkymä Kansalliskirjaston ylläpitämässä Finna-verkkopalvelussa: hrm.finna.fi. Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset kriittisimmiltä osin. Puutteita saavutettavuudessa on visuaalisessa saavutettavuudessa sekä sisällön ja rakenteen saavutettavuudessa. Saavutettavuutta parannetaan vuonna 2021.

Lisäksi museo on vuosien varrella tuottanut sisältöä erilaisiin sosiaalisen median alustoihin (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest). Niihin tuotetut sisällöt eivät kaikilta osin vastaa saavutettavuusvaatimuksia. Esimerkiksi museon YouTube-sivustolle on eri aikoina tuotettuja videoita, joissa ei ole tekstitystä. Vanhoja videoita ja muita vastaavia sisältöjä ei toistaiseksi olla muuttamassa saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi tai poistamassa.


Tämä sivusto on julkaistu 3.9.2014.