Ruoka-aika-opastus

ruokaaikaOpastus perehdyttää suomalaisen ruokakulttuurin vaiheisiin Palveluksessanne! -näyttelyssä. Kierroksen aikana tutustutaan, mistä nykyajan ruokatrendit ovat lähtöisin ja mitä ennen syötiin. Kierroksen teemoja ovat mm. omavaraistalous, itäinen ja läntinen ruokakulttuuri, ruokauutuudet, ravintolasyömisen arkipäiväistyminen ja kahvilakulttuuri. Kierros sisältää oppilaita aktivoivia tehtäviä.

Kierros soveltuu erityisesti 7.-8. -luokkalaisten kotitalouden ja historian opetukseen.

Kesto: noin 45 minuuttia

Täydentävää materiaalia

Ruoka-aika -työpaja täydentää opastusta. Työpajassa tutustutaan tarkemmin eri vuosikymmenien ruokalistoihin.

Museon verkkomateriaaleista löytyy sisältöä tunnilla käsiteltäväksi ja kertaukseksi.

Virtuaaliopastus

Ruoka-aika -opastus on mahdollista toteuttaa myös virtuaalisesti. Museon opas tutustuttaa museon sisältöihin ennakkoon nauhoitetun opastuksen avulla. Videoiden lomassa tehdään oppilaita aktivoivia ryhmä- ja yksilötehtäviä. Opastus toteutetaan Zoom-ympäristössä. Luokassa tulee olla tietokone äänillä ja datatykki. Toivomme myös, että opas näkee oppilaat. Viimeisessä Kahoot!-tehtävässä oppilaat tarvitsevat kännyköitä.

Virtuaaliopastuksen hinta oppilaitoksille on 50 €.
Varaukset: varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi