Perinneruoka - NAM? YÖK? HÄH?

Työpajassa perehdytään suomalaiseen ruokakulttuuriin ja sen muutoksiin viimeisen sadan vuoden aikana. Työpajassa pohditaan, miten ruokaperinteet syntyvät ja miten sata vuotta vanhat perinteet näkyvät tänä päivänä sekä miten ruokaperinteet voivat uusiutua. Työpajassa tarjoillaan maistiaisia ja se voidaan kohdentaa lähestyvään vuotuisjuhlaan esim. jouluun tai pääsiäiseen.

Työpaja sisältää museolla järjestettävän toiminnallisen opastuksen lisäksi ennakko- ja jälkitehtäviä aiheen käsittelyyn luokassa. Työpaja on suunnattu erityisesti 5.-6.-luokkalaisille historian opiskelun tueksi.

 

Ennakkotehtävä:

Pyydä oppilaita miettimään, millaisia ruokaperinteitä heillä on kotona. Lisäksi haastatelkaa vanhempia/isovanhempia, mistä suku on kotoisin ja millaisia perinneruokia siellä on syöty.