Tehtaan tekemää ruokaa -opastus

Millaista reittiä ruoka päätyy lautasellemme? Tänä päivänä teolliset elintarvikkeet ja valmisruoat ovat tärkeä osa päivittäistä ravitsemustamme. Samaan aikaan kiinnitämme yhä enemmän huomiota sekä ruoan laatuun ja terveellisyyteen että ruoan tuotannon vastuullisuuteen ja eettisyyteen.

Opastuksen aikana tutustumme teollisten elintarvikkeiden värikkääseen historiaan Tehtaan tekemää ruokaa -näyttelyssä. Pohdimme teollisten elintarvikkeiden voittokulun syitä ja seurauksia sekä omaa itseämme niiden kuluttajina. Näyttelyn teemat margariini, sipsi, makkara, leipä, broileri ja sokeri ovat innostavia historian makupaloja, joista kahta maistamme myös kierroksen aikana. Opastuksen makupaloina ovat sipsi ja ruissipsi.

Kesto: 45 minuuttia

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Kohderyhmä: aikuiset, opiskelijat, yläkoululaiset

VARAA OPASTUS

Ryhmät voivat tutustua näyttelyyn myös omatoimisesti, mutta toivomme myös omatoimivierailusta ilmoitusta etukäteen. Lue lisää ryhmien omatoimivierailuista.