Suomi syö ja juo -museot avaavat kokoelmiaan

Suomi syö ja juo -museot avaavat kokoelmien aarteita vapaaseen käyttöön

Valtakunnallisessa Suomi syö ja juo -hankkeessa mukana olevat 12 museota avaavat verkossa vapaaseen käyttöön ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä valokuvia sekä tutkimusmateriaalia. Museot järjestävät myös kaikille avoimen ”Silmänruokaa”-valokuvakilpailun sekä kutsuvat osallistumaan ”Rakkain reseptini” -reseptivihkon kokoamiseen.

Hotelli- ja ravintolamuseo julkaisee osana Suomi syö ja juo -hanketta avoimeen käyttöön valokuvia viime vuonna dokumentoiduista ravintolabrunsseista. Valokuvat löytyvät hankkeen Flickr-tililtä (https://www.flickr.com/photos/suomisyojajuo/).

”Silmänruokaa”-valokuvakilpailun osallistuja voi valita vanhoista ruoka-aiheisista tilannekuvista suosikkinsa ja lavastaa ja valokuvata tilanteen uudelleen nykypäivän näkökulmasta. Kilpailun palkintoina on sadan euron lahjakortti Restelin hotelleihin tai ravintoloihin sekä kaksi Taste of History -tietopakettia (yhden paketin arvo 45 euroa). Tietopaketin avulla järjestät bailut 80-luvun tyyliin! Nostalgiset ruoka- ja juomavinkit sekä juhlaideat on koonnut Hotelli- ja ravintolamuseo.

”Rakkain reseptini” on kollektiivinen reseptivihko, jonka idea on lähtenyt kiinnostuksesta rakkaita reseptejä – uusia ja vanhoja – kohtaan. Reseptivihko toimii blogimuodossa hankkeen verkkosivuilla (https//www.suomisyojajuo.fi/laumlhetauml-oma-reseptisi.html), ja siihen voi osallistua joko omalla perintöreseptillään tai tuunaamalla museoiden kokoelmista poimittuja vanhoja ruoka-ohjeita. Omat versiot kuvien kera lähetetään julkaistaviksi hankkeen verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta (www.suomisyojajuo.fi/osallistu)

Valokuvakilpailu ja reseptivihko sulkeutuvat sunnuntaina 30.11.2014. Flickr’ssä ja hankkeen verkkosivuilla julkaistu kuva- ja tutkimusmateriaali ovat käytettävissä myös sen jälkeen.

”Suomi syö ja juo” on nykydokumentointihanke, jonka aiheena on suomalainen ruoka- ja juomakulttuuri. Hankkeessa on mukana 12 museota: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kankaanpään kaupunginmuseo, Keski-Suomen museo, Suomen kansallismuseo, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Nautelankosken museo, Pohjois-Pohjanmaan museo, Satakunnan Museo, Tampereen museot, Turun museokeskus, Vantaan kaupunginmuseo ja Suomen Metsästysmuseo.

”Suomi syö ja juo” -hankkeen verkkosivut www.suomisyojajuo.fi

Lisätietoja ”Suomi syö ja juo” -hankkeesta antavat:

Susanna Haavisto, projektitutkija / Satakunnan Museo
suomisyojajuo(at)gmail.com / susanna.haavisto(at)pori.fi
p. 044 701 8512

Anni Pelkonen, tutkija / Hotelli- ja ravintolamuseo
anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi
p. 044 7474107