Osallisuushanke käynnistyy - hae projektisuunnittelijaksi!

Museovirasto on myöntänyt Hotelli- ja ravintolamuseolle innovatiivisten hankkeiden apurahan Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -osallisuushankkeeseen. Hanke käynnistyy loppuvuodesta 2023. Haemme nyt hankkeelle projektisuunnittelijaa.

Etsimme osa-aikaista PROJEKTISUUNNITTELIJAA Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -hankkeeseen. Työsuhde on määräaikainen ja osa-aikainen. Hankkeessa kartoitamme ja ratkomme osallisuuden esteitä sekä toteutamme mahdollisimman moninaista yleisöä puhuttelevan, ruokaperinteistä kertovan näyttelyn yhdessä yleisön, yhteisöjen ja moninaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Samalla luomme uusia osallisuutta lisääviä toimintatapoja näyttelytyöhön ja vahvistamme museon moniäänisyyttä.

Projektisuunnittelija vastaa hankkeesta ja sen käytännön toimenpiteistä yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Suunnittelijan tehtäviin kuuluu mm. yhteistyöverkoston rakentaminen ja yleisön ja yhteisöjen aktivoiminen. Lisäksi suunnittelija osallistuu näyttelykäsikirjoituksen työstämiseen, tapahtumien suunnitteluun ja ruokaperinteen tallentamiseen museon kokoelmiin. Työ voi sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä.

Edellytämme tehtävän hoitamiseen soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta. Arvostamme oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja idearikkautta sekä kokemusta erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelystä. Kiinnostus ruokaan ja kulttuuriperintöön katsotaan eduksi.

Toivomme saavamme hakemuksia eri ikäryhmistä, eri sukupuolten edustajilta sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Hakemuksessasi voit halutessasi mainita kuulumisen mihin tahansa näistä ryhmistä. Käsittelemme kaikki tiedot luottamuksellisesti.

Tarjoamme liikunta- ja työmatkaedun sekä kattavan työterveyshuollon. Osittainen etätyömahdollisuus helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Osa-aikaprosentista ja viikoittaisesta työajasta voimme tarvittaessa neuvotella tehtävään valittavan kanssa.

Työ alkaa: 1.11.2023 tai sopimuksen mukaan

Työn kesto: 1.11.2023-30.6.2024 (8 kk)

Koeaika: 2 kk

Työaika: 30 tuntia / viikko (n. 80 %)

Palkkaus: 2500 euroa / kk

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapeliaukio 3, G-porras, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus kotimaassa.

Viimeinen hakupäivä: 1.10.2023. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään viikolla 41.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi otsikolla Hakemus projektisuunnittelijaksi.

Lisätietoja antaa museonjohtaja Anni Pelkonen, pe 22.9.2023 klo 10–11 ja ti 26.9. klo 14–15 puhelimitse: +358 447474107.