Museo tallentaa kulutusta 18.9.

 

Kulutuksentallentajat

Hotelli- ja ravintolamuseo osallistuu 18.9. museoalan yhteiseen tallennuspäivään, jonka ajankohtaisena aiheena on tällä kertaa kulutus. Tallennamme kulutusta meille ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseon kokoelmiin take away -näkökulmasta. Esimerkiksi lounasruoan ja kahvin noutaminen mukaan ravintoloista ja kahviloista on korona-pandemian aikana lisääntynyt entisestään. Erilaiset take away -astiat (kerta- ja kestokäyttöiset) edustavat yhtä aikaa kestävään kehitykseen liittyviä teemoja ja ajankohtaista korona-ajan, mutta myös pidemmän aikavälin noutoruoka-perspektiiviä.

Tempauksen järjestää museoalan tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO, joka haastaa museoita vuosittain tallentamaan ajankohtaisia ilmiöitä kokoelmiinsa eri tavoin. Tallennuspäivän vaihtuvat teemat tekevät samalla näkyväksi museoiden arkeen kuuluvaa tallennus- ja kokoelmatyötä.

Voit seurata tempausta Facebookissa ja Instagramissa aihetunnisteilla #kulutuksentallentajat ja #nykydokumentointi.

Lisätietoa tempauksesta: https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/millaista-on-kulutus-nyky-suomessa-museot-tallentavat-kulutusta-samana-paivana-18-9-2020