Kaapelimuseot uusiutuivat

Kaapelitehtaalla sijaitsevat Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja Teatterimuseo ovat avanneet kevään erikoisnäyttelynsä. Tammikuussa museot saivat myös uuden, modernin aulan, joka avautuu Kaapelitehtaan katetulta sisäpihalta käsin. Kolmesta museosta on syntymässä museokeskus Kaapelimuseot, joka tarjoaa makupaloja kaikille aisteille. Yhteistyön lisääntyessä nähtävää, kokeiltavaa, tuoksuja ja makuja on tulossa entistä enemmän!

Näyttelyitä kolmessa kerroksessa

Kevään 2022 näyttelyissä nykyisyys ja menneisyys elävät rinta rinnan. Hotelli- ja ravintolamuseossa pääsee makumatkalle 1970-luvulle ja ydinnäyttely herättelee pohtimaan, miten ruoka- ja juomakulttuurimme muuttuu ja kehittyy. Suomen valokuvataiteen museon uudet näyttelyt tuovat esille pimiötaidetta sekä nykyajasta että sadan vuoden takaa. Teatterimuseossa juhlitaan 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria yhdessä teatterin kanssa tuotetussa näyttelyssä. Tanssin talon avautumisen kunniaksi Teatterimuseon toinen vaihtuva näyttely käsittelee nykytanssia. Arkadia-teatterissa kävijät pääsevät itse näyttämölle.

Tulossa tapahtumapäiviä

Yhdessä järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Lapsiperheyleisölle suunnattu tapahtuma on kevään Herkkuteatteripäivä 14.5., jolloin tehdään ja valokuvataan teatterinukkeja hävikkihedelmistä ja -vihanneksista. Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. on luvassa ohjelmaa ja vapaa pääsy museoihin. Myös jatkossa joka kuun viimeisenä keskiviikkoiltana museoihin on vapaa pääsy.

Vauvatkin on kutsuttu

Kaapelimuseot ovat mukana Kulttuurin kummilapsi -toiminnassa vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina. Kummilapsien myötä museot tuottavat työpajoja Helsingin vauvaperheille toukokuussa. Kulttuurin kummilapset on Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu.

ESILLÄ NYT

Makuasioita – näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo – makumatka 70-luvulle

”Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” – Suomen Kansallisteatteri 150 vuotta

Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia

Piktorialismi – valokuvataiteen synty

Pysyvä jälki – Helsinki Darkroom Festival

 

Kaapelimuseot
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-porras
Avoinna: ti, to–su klo 11–18, ke 11–20. Katso poikkeukset aukioloajoissa museon nettisivuilta.
Liput: 15 € tai yksi museo 12/6 € tai Museokortti