Hotelli- ja ravintolamuseon remontti alkaa!

Hotelli- ja ravintolamuseota ei enää avata yleisölle tänä keväänä, vaikka koronarajoituksia onkin nyt alettu purkaa. Museo siirtyy koronasulusta suoraan remonttisulkuun, koska Kaapelitehtaan Lasipihan rakennustöihin liittyvä ikkunaremontti alkaa museon tiloissa 17.5. Museon näyttelytilat remontoidaan tulevan kesän aikana. Nykyinen Palveluksessanne -näyttely muokataan uudeksi Makuasioita -näyttelyksi. Museon tietopalvelu on kiinni näyttelyrakennuksen ajan 31.5.-10.10. Myös muut Kaapelitehtaalla sijaitsevat museot uudistuvat ja avautuvat vasta syyskaudella.

Jos Oispa kaljaa -näyttely jäi harmittavasti näkemättä, kannattaa tulla viimeiselle etänä toteutettavalle yleisöopastukselle pe 7.5. klo 16.30. Liput ovat myynnissä Holvissa. Syksyllä Oispa kaljaa -näyttely avautuu jonkin verran muokattuna Maatalousmuseo Sarkassa Loimaalla.

Ryhmille varattuja virtuaaliopastuksia voi tilata Oispa kaljaa -näyttelyyn 30.5. saakka. Lisäksi kouluille suunnattuja Talon väkeä ja Ruoka-aika -kierroksia pystytään toteuttamaan opastettuna videoitujen klippien avulla. Opastuksia voi tiedustella osoitteessa varaukset@hotellijaravintolamuseo.fi

Avaamme uudistetun museon lokakuun alussa. Makuasioita – Näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin vie paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan. Näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia, jotka on valittu yhdessä yleisön kanssa. Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä, mutta niistä kannattaa kuitenkin keskustella. Tähän Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-näyttely tarjoaa hyvän foorumin. Näyttelyn valmistumista voi suorata ja kommentoida museon sosiaalisen median kanavissa (Instagramissa ja Facebookissa).

Lisätiedot:
Anni Pelkonen, museonjohtaja, anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi