Haemme museolehtorin sijaista Hotelli- ja ravintolamuseoon

Museolehtorin sijaisuus Hotelli- ja ravintolamuseossa

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museon omistaa Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Haemme iloiseen ja luovaan joukkoomme museolehtorin sijaista.

Museolehtori vastaa Hotelli- ja ravintolamuseon pedagogisesta toiminnasta ja ryhmäpalveluista. Työhön kuuluu työpajojen, opastusten ja pedagogisten palveluiden ja projektien suunnittelu, kehittäminen ja toteutus sekä keikkaoppaiden koulutus ja ohjaaminen. Museolehtori osallistuu museon viestintätyöhön ja vastaa mm. verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämisestä sekä uutiskirjeiden tuottamisesta. Yhdessä muun henkilökunnan kanssa museolehtori osallistuu myös näyttelyiden ja tapahtumien suunnitteluun sekä toteutukseen. Hän toimii mm. tammikuussa avautuvan olutnäyttelyn työryhmässä sekä E-VOKED-projektin (European Museums for Vocational Education) yhteyshenkilönä.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, pedagogista koulutusta tai työkokemusta, viestintätaitoja sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Opinnot museoaineissa tai työkokemus museoalalta ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme kykyä mukautua pienen museon vaihteleviin työtehtäviin, yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työotetta. Monipuolinen kielitaito ja kiinnostus ruoka- ja juomakulttuuria kohtaan sekä hygienia- ja anniskelupassit katsotaan eduksi.

Työsuhde on määräaikainen ja sijoittuu ajanjaksolle 3.6.2019–30.4.2020. Työaika on 36 h 45 min viikossa ja se voi sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä. Tehtäväkohtainen palkka on 2356,06 euroa (yksityisten museoiden TES), minkä lisäksi voidaan maksaa kokemuslisää. Tehtävässä on kolmen kuukauden koeaika.

Kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen sähköpostitse viimeistään ke 8.5.2019 osoitteeseen anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, viestin osoitekenttään otsikoksi ”Hakemus museolehtorin sijaisuuteen”. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään viikolla 20.

Lisätietoja antaa:

Museonjohtaja Anni Pelkonen puhelimitse (p. 044 747 4107) pe 3.5. klo 14–15 ja ti 7.5. klo 9-10.