Haemme korkeakouluharjoittelijaa viestinnän ja yleisötyön tehtäviin

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo. Museo perustettiin vuonna 1971, joten vuonna 2021 vietetään museon 50-vuotisjuhlia. Museo tekee näkyväksi ruoka- ja juomakulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä, sekä auttaa yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä ymmärtämään oman merkityksensä ruoka- ja juomakulttuurin ja palvelukulttuurin rakentajina. Museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr.

Etsimme oma-aloitteista, yhteistyökykyistä ja idearikasta korkeakouluharjoittelijaa, joka kykenee tarvittaessa itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelijan tehtävät liittyvät monipuolisesti museon yleisötyöhön ja viestintään; osallistut ryhmäpalveluiden ja tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen sekä monikanavaiseen viestintäsisältöjen tuotantoon ja somekanavien ylläpitoon. Lisäksi avustat museon 50-vuotisjuhlavuoden, näyttelysisältöjen sekä palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Harjoittelu sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputöitä. Aiempi kokemus museotyöstä, yleisötyöstä tai digitaalisesta viestinnästä on eduksi, mutta museon henkilökunta perehdyttää sinut työtehtäviin.

Ensisijaisesti haemme opintojen loppuvaiheessa olevaa harjoittelijaa, jolla on pääaineena esimerkiksi jokin kulttuuriperintöön liittyvä oppiaine, viestintä tai muu soveltuva oppiaine. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana luomassa uudistuvaa museota, työskennellä osana kannustavaa ja eteenpäin katsovaa työyhteisöä sekä mahdollisuuden tutustua museoalan yleisötyön ja viestinnän monipuoliseen työkenttään. Työskentelet yhteistyössä museon muun henkilökunnan kanssa, lähimpänä työparinasi museolehtori. Noudatamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi asetettuja viranomaissuosituksia ja rajoituksia ja tarvittaessa teemme etätöitä.

Harjoittelun kesto on 3 kuukautta ja sen voi aloittaa elo- tai syyskuussa 2021. Harjoittelun voi myös suorittaa osa-aikaisena, jolloin harjoittelu jakautuu pidemmälle ajanjaksolle elo-joulukuun 2021 aikana. Harjoittelun tulee liittyä opintoihin ja hakijalla tulee olla oppilaitoksen työnantajalle maksama, rahallinen tuki harjoitteluun.

Työaika: 36 tuntia 15 min viikossa (kokoaikaisena)

Palkkaus: 1381 euroa/kk (kokoaikaisena), lisäksi HSL-työmatkaetu 20 €/kk
Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus.

Viimeinen hakupäivä: 31.5.2021. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikolla 23. Koronavirustilanteesta riippuen haastattelut saatetaan järjestää etäyhteyden avulla.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi otsikolla Hakemus korkeakouluharjoittelijaksi

Lisätietoja antaa: museonjohtaja Anni Pelkonen puhelimitse (p. 044 7474107) ti 11.5. ja 25.5. klo 9–10.