Etätastingeilla perehdytään oluen historiaan ja politiikkaan - ja maistellaan oluita hyvässä seurassa

Hotelli- ja ravintolamuseon Oispa kaljaa -näyttely on toistaiseksi kiinni yleisöltä koronavirustilanteesta johtuen, mutta ei hätää! Museo tuo näyttelyn etänä tapahtuvien oluttastingien muodossa sinne, missä ikinä oletkin (verkon äärellä).

Tastingit järjestetään Zoom-sovelluksen kautta ja voit osallistua niihin turvallisesti kotoasi käsin. Voit hankkia oluet itse etukäteen ja maistella niitä yhdessä livenä, mutta tastingiin voi osallistua vaikka olutta ei maistelisikaan. Tastingit vetää olutasiantuntija Anikó Lehtinen, joka on yksi näyttelyn käsikirjoittajista.

22.4. järjestettävä etätasting keskittyy oluen valmistuksen historiaan ja oluen raaka-aineiden tuntemiseen. Tastingissa käydään läpi niin muinaisen oluen tekoa kuin oluenvalmistuksen kehittymistä nykyaikaiseksi uusine keksintöineen. Lisäksi tutustutaan sekä oluen uusiin että vanhoihin raaka-aineisiin.

6.5. teemana on oluen poliittinen olemus. Tastingissa keskustellaan muun muassa oluen suhteesta kansallisuusaatteeseen sekä siitä, miksi oluesta tuli Suomessa moitittava päihde elintarvikkeen sijasta.  Lisäksi perehdytään keskioluen syntyyn ja oluen lähihistoriaan pienpanimoineen.

Lisätietoa ja osallistumislinkit löytyvät Facebook-tapahtumista:

Oispa kaljaa -etätasting 22.4. klo 18 – Oluen valmistuksen historiaa
Oispa kaljaa -etätasting 6.5. klo 18 – Olutta ja politiikkaa