Taikinan taju - Taiteiden yö 23.8.

Taikina taju – Taiteiden yö Hotelli- ja ravintolamuseossa 23.8.2018 klo 17-20.30
Ohjelma:
Taikinan taju -näyttely avautuu
Meidän perheen leipä -sanataidetyöpaja klo 17-20.30
Juuria elämän ääripäistä klo 17.30, 18.30, 19.30 ja 20.30.
Tapahtuma toteutetaan yhdessä Runokuu -kirjallisuusfestivaalin kanssa.
Vapaa pääsy, tervetuloa!
Taikinan taju -näyttely
Lapsille suunnatussa näyttelyssä lähdetään seuraamaan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Taikinan taju on toiminnallinen ja se korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Näyttelystä löytyy jokaiselle omiin taitoihin sopivia tapoja leipoa!
 
Meidän perheen leipä -sanataidetyöpaja
Mistä tulevat ja minne menevät sinun perheesi juuret?
Mistä koostuvat Onnen eväät?
Minkälaisen nimikkoleivän tai -leivonnaisen kehittäisit perheellesi?
Työpajassa lapset pääsevät perheineen piirtämään oman perheen ja suvun juuria, tekemään onnen eväitä ja laatimaan uusia perinnereseptejä. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki perheet kirjoitus- ja kielitaidoista riippumatta. Non stop -periaatteella toimivaan työpajaan voi tulla mukaan missä vaiheessa tahansa.
 
Juuria elämän ääripäistä -runonlausuntaesitys
Esitys pohjautuu elämänsä ääripäissä olevien ihmisten kertomuksiin ja sanoihin. Esitystä varten on kerätty materiaalia polvenkorkuisilta, elämäänsä vasta aloittelevilta ajattelijoilta, joiden huomiot maailmasta ja sen ilmiöistä ovat vinkeitä ja osuvia, sekä heiltä, jotka ovat ehtineet pitkän elämän aikana viisastua, kokea ja löytää juuria leivästä, puiden alta sekä omasta itsestään ja maailmasta.
 
Lasten ja vanhusten kertomusten ja tekstien pohjalta runoilijat Tiina Jokelainen ja Jenni Nikinmaa ovat kirjoittaneet lavarunoja, jotka käyvät vuoropuhelua erilaisten kokemusten kautta, ja tuovat esille juurien moninaisuutta. Taiteiden yön esityksissä keskitytään erityisesti leivän juuriin ja siihen, millä tavalla leipä erilaisten ihmisten elämässä näyttäytyy.