Ruokakeskiviikko: Voileipäpöydästä hampurilaisateriaan – Ravintolaruokailun 1900-luku
Maistuisiko asperges froide à la l’Anglaise, kilpikonnanliemi tai karpalohyytelö? Amanuenssimme Laika Nevalainen käy läpi ravintolaruokailun vaiheita ja trendejä 1900-luvulla. Minkälaisissa ravintoloissa Suomessa ruokailtiin ja mitä niissä niin syötiin kuin juotiin? 1900-luvun kuluessa ravintolassa syöminen arkipäiväistyi ja toisaalta erilaisten ruokapaikkojen kirjo on laajentunut valtavasti. Suomalaisten ravintoloiden historiassa korostuvat alkoholipolitiikan sekä kansainvälisten virikkeiden vaikutus. Ravintoloiden historiaan tutustutaan muun muassa eri vuosikymmenten ruokalistojen kautta.
Tule kuuntelemaan luentoa keskiviikkona 19.4.2023 klo 18.
Ruokakeskiviikko on Suomen Maatalousmuseon Saran järjestämä tilaisuus ja luentoa voi seurata sekä Sarassa että meillä Hotelli- ja ravintolamuseossa.
Hotelli- ja ravintolamuseossa luentoa pääset kuuntelemaan museon pääsymaksulla. Meillä käy myös Museokortti.