Kunnon työn päivä

Vietämme Hotelli- ja ravintolamuseossa Kunnon työn päivää 7. lokakuuta 2023 klo 11-15 yhdessä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa. Museoon on tapahtuman ajan vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

kello 12 Luento: Ravintolatyöntekijät vaatimusten ristitulessa 1919-1954
Palvelua vaativat asiakkaat, voittoa tavoittelevat omistajat ja työskentelyä valvovat viranomaiset ovat pakottaneet ravintolatyöntekijät luovimaan laillisen ja laittoman rajalla. Millaista ravintolatyö oli kieltolain aikana? Entä millä tavoin sota-aika vaikutti ravintolatyöntekijöiden elämään? Valtiotieteen maisterin Olivia Lehmuskallion luennolla käydään läpi työntekijöiden kokemuksia ravintolatyöhön kohdistuneista rajoituksista. Luennolla 30 istumapaikkaa.

kello 13 Opastus: Makuasioita-näyttely
Opastuksella keskitytään majoitus- ja ravitsemisalan merkitykseen suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin näkökulmasta. Oppaana toimii museonjohtaja Anni Pelkonen. Opastukselle mahtuu 20 osallistujaa.

kello 14 Ajankohtaiskatsaus: Majoitus- ja ravintola-alan kuulumiset vuonna 2023
Palvelualojen ammattiliitto PAMin viestintäjohtaja Timo Piiroinen antaa ajankohtaisen katsauksen majoitus- ja ravintola-alan tilanteeseen. Ajankohtaiskatsauksessa 30 istumapaikkaa.

Lisäksi museossa on tapahtuman ajan esillä pienoisnäyttely Rinta rinnan – työvuorossa naiset, joka kertoo naisten työstä hotelli- ja ravintola-alalla.

Tapahtuman mahdollistaa
Palvelualojen ammattiliitto PAM ry.