Kaapelimuseoklubi

Jälleen täällä! Aikuisille suunnattu klubi-ilta keskiviikkona 24.5. klo 18-20 tarjoaa mielenkiintoisen puheenvuoron, musiikkia ja opastuksia näyttelyihin kolmessa museossa. Tällä kertaa teemana on rakkaus.

Illan ohjelmaosuudesta vastaavat näyttelijät Helena Ryti ja Ritva Sorvali. Luvassa on kertomuksia ja käytännön esimerkkejä rakkaudesta näyttämöillä: Mistä näyttelijä kaivaa esiin tunteen, kun sitä pitää esittää? Miten tunteita ilmaistaan näyttämöllä? Mikä on tunnetta, mikä tekniikkaa? Lemmentunnelmiin päästään myös Kaj Chydeniuksen säveltämien rakkauslaulujen siivittäminä.

Iltaan sisältyy lisäksi kepeä yhteinen viuhka-tuokio. Viuhkoilla on 1700- ja 1800-luvuilla kerrottu ja viestitetty salaisia viestejä sydämen valitulle. Viuhkojen avulla saattoi ilmaista kiinnostuksensa tai sopia tapaamisista. Viuhkojen merkkikieltä opiskeltiin jopa erityisissä viuhka-akatemioissa. Kaapelimuseoklubin Käykö viuhka -opetustuokiossa opetellaan muutamia tärkeimpiä viuhkojen lemmenviestejä. (Viuhkoja saa lainata museolta.)

Näyttelyiden lisäksi Valokuvataiteen museossa on Psykesafari-selfiebooth, jossa voit ottaa itsestäsi surrealistisen selfien (instax-kameralla otettu kuva 1 €). Psykesafarin järjestää Valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss. Valokuvataiteen museossa on myös taiteilijatapaamisia, Hotelli- ja ravintolamuseossa opastuksia ja Teatterimuseossa paikalla on keskusteleva opas.

Ohjelma:

18.00             Klubin avaus

18.15             Rakkaus lavalla ja Käykö viuhka, Helena Ryti ja Ritva Sorvali

18.45             Taiteilijatapaaminen Suomen valokuvataiteen museossa Heikki Willamon näyttelyssä

18.45             Opastus Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä

19.15             Taiteilijatapaaminen Suomen valokuvataiteen museossa Heikki Willamon näyttelyssä

19.15             Opastus Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä

18–20            PSYKESAFARI-selfiebooth

20                  Klubi päättyy

 

Pääsy Museokortilla tai museoiden yhteislipulla (15 €).