Professori Herneen aikamatka ja opastukset lapsille

Professori Herneen perheopastukset tiistaina 21.2. ja torstaina 23.2. kello 13.00 ja kello 15.00. Leikkimielisen perheopastuksen aikana eläydymme metsästäjä-keräilijöiden aikaan, tanssimme jukeboksin tahdissa, kuulemme tarinoita entisajan ruoanlaittajista ja sukellamme kouluruokamuistoihin.

Opastus kestää noin puoli tuntia ja se sopii parhaiten alakouluikäisille, mutta kaikenikäiset lapset voivat kierrokselle osallistua. Yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan 12 lasta ja kierrokselle osallistuminen edellyttää oman aikuisen mukana oloa. Ei ennakkoilmoittautumista, kierros alkaa kolmannesta kerroksesta, museon aulasta. Mukaan pääsee museon pääsymaksun hinnalla.

Professori Herneen aikamatka: Omatoimisessa seikkailussa epäkuntoinen aikakone kuljettaa sinut metsästäjä-keräilijöiden leirinuotiolle. Päästäksesi palaamaan takaisin nykyaikaan sinun on ratkaistava museosta löytyvät kuusi mysteeritehtävää. Apua tehtävien ratkaisemiseen saat Makuasioita-näyttelystä.

Seikkailulle pääsee museon aukioloaikoina, museon sisäänpääsyn hinnalla. Suositusikä seikkailijoille on 10–13 vuotta, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita Professori Herneen aikamatkalle. Mikäli lukeminen tuottaa vielä haasteita, niin ainakin silloin aikamatkalle kannattaa ottaa oma aikuinen mukaan. Professori Herne on jättänyt tarkemmat ohjeet kolmanteen kerrokseen, museon aulaan.

Museon pääsymaksut: alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Aikuiset 12 € / Museokortti. Yhteislippu kaikkiin kolmeen Kaapelimuseoon 15 €.

Lisäksi keskiviikkona 22.2. järjestetään klo 17.00 opastus Makuasioita-näyttelyyn selkosuomella. Lue lisää selkokielisestä opastuksesta.