Kuohuva vuosisata. Olut itsenäisessä Suomessa.
Paikka: Ravintola Carelia, Mannerheimintie 56
Aika: Keskiviikko 23.8. klo 17.30
Millaisia olivat sadan vuoden takaiset pienpanimot? Mikä on oluen ja kaljan ero? Miksi olut on nostattanut niin paljon poliittisia kiistoja?
Hotelli- ja ravintolamuseon tutkija Anna-Elina Hintikan kuvitettu historiikki johdattaa suomalaiseen oluenjuontiin sadan vuoden aikana. Olut on ollut mukana iloisessa kilistelyssä ja arjen vallankumouksissa. Kotimaiset panimot tekivät oluistaan merkkituotteita jo 1910-luvulla ja selvisivät kieltolaista panemalla miedompia mallasjuomia. 1960-luvulla keskiolut teki läpimurron kioskeihin ja maaseudun olutravintoloihin. 2010-luvulla sen rinnalla elää artesaaniolutbuumi, joka on nostanut esiin niin jenkkioluita kuin Sysmän sahdin. Mikä olutkulttuurissa muuttuu, ja mikä historiassa näyttäätutulta?
Tilaisuuteen on vapaa pääsy!
Tilaisuus on osa Art Goes Kapakka -tapahtumaa. Lisätietoja https//www.artgoeskapakka.fi/