Kokaten ja kuvaten

Hotelli- ja ravintolamuseo järjesti syksyllä 2016 yhdessä Valokuvataiteen museon kanssa Kokaten ja kuvaten -kurssin, jolla turvapaikanhakijat ja suomalaisnuoret laittoivat ruokaa ja ottivat ruokakuvia. Valokuvista koottiin näyttely museoiden yhteyteen Kaapelitehtaalle. Näyttely oli esillä 12.10.–11.12.2016.

Kurssin osallistujat olivat 15–20-vuotiaita nuoria, joista osa oli Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita. Osallistujia oli yhteensä 13.

Kurssin vetäjinä toimivat ruokatoimittaja- ja valokuvaaja Mari Moilanen, kotitalousopettaja Hanna Salminen ja kuvataidepedagogi Maija Ihanainen. Muita yhteistyökumppaneita olivat Vapaa taidekoulu, Kaapelitehdas, Ravintola Hima & Sali sekä Uudenmaan Martat.

Kurssi oli osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjosivat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille. Nuoret turvapaikanhakijat pääsivät muun muassa pelaamaan kyykkää Juminkeossa Kuhmossa, leipomaan ruisleipää Sagalundin museossa Kemiössä ja harjoittelemaan valokuvausta Helinä Rautavaraan museossa Espoossa. Ohjelmaa järjestettiin yli 3 000:lle eri puolella Suomea asuvalle nuorelle. Hanketta rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hanke sai vuosille 2017-2018 jatkorahoitusta, jonka turvin Hotelli- ja ravintolamuseo toteuttaa yhdessä Valokuvataiteen museon kanssa Satokautta kuvaten -hankkeen.

Lisätietoja:

Koordinaattori Riika Huitti-Malka, riika.huitti-malka(at)helinamuseo.fi, p. 09 816 314 35

Museolehtori Merja Nummi, merja.nummi(at)hotellijaravintolamuseo.fi, p. 040 747 4106