Lahjoitukset

Hotelli- ja ravintolamuseo kartuttaa ruoka- ja juomakulttuuria ja niihin liittyviä palveluita käsitteleviä kokoelmiaan suunnitelmallisesti lahjoituksilla, keruilla sekä nykydokumentoinneilla.

Kokoelmalahjoitusten vastaanotto perustuu museon kokoelmapolitiikkaan. Museo ei vastaanota kaikkea tarjottua aineistoa. Hotelli- ja ravintolamuseon lisäksi muutkin muistiorganisaatiot tallentavat ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää aineistoa ja tarvittaessa voimme ohjata lahjoittajan ottamaan yhteyttä toiseen museoon tai arkistoon, mikäli se katsotaan sopivammaksi tallennuspaikaksi.

Mikäli haluat lahjoittaa esineistöä, valokuvia, arkistoaineistoa tai kirjallisuutta museolle, ota yhteyttä museon tietopalveluun (tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi).

Kaikista lahjoituksesta sovitaan etukäteen, ja samalla keskustellaan, olisiko luovutusta hyvä valmistella jollain tavalla. Kokoelmiin tallennetaan mahdollisimman tarkat tiedot aineiston käyttäjästä ja käyttöpaikasta sekä muut aineistoa selittävät tiedot. Näitä on hyvä kirjata ylös ennen lahjoituksen tekemistä. Samoin joissakin tapauksissa lahjoittaja voi seuloa aineistoa etukäteen amanuenssien antamien ohjeiden mukaisesti.

Millaista aineistoa erityisesti kaipaamme:
– Valokuvavedoksia ravintoloista, baareista ja kahviloista pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, erityisesti 1980-2000-luvulta
– Alkon hinnastojen numerot 2, 4 ja 5 puuttuvat kokoelmistamme

Katso myös Usein kysytyt kysymykset.

Aineistojen vastaanottamisessa noudatamme Suomen museoliiton suositusta (13.93.). Lahjoittaja luovuttaa lahjoittamansa aineiston täysin omistus-, hallinta-, käyttö- ja muin mahdollisin oikeuksin Hotelli- ja ravintolamuseolle.

Tallennamme tämän päivän ruoka- ja juomakulttuuria nykydokumentoinneilla, esimerkiksi valokuvaamalla ja haastattelemalla. Jos haluat museon tallentavan oman yrityksesi toimintaa, ota yhteyttä museon tietopalveluun ja pyydä tarjousta: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi.