Museosta

Hotelli- ja ravintolamuseo on majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan sekä suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo, jota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr.

Vuonna 1971 perustettu museo on viiden vuosikymmenen aikana kasvanut hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoille suunnatusta pienestä erikoismuseosta ruoka- ja juomakulttuurin yleismuseoksi, josta löytyy uteliaisuutta ruokkivaa koettavaa kaikille ruoasta, juomasta ja matkailusta kiinnostuneille.

Hotelli- ja ravintolamuseon haluaa tehdä näkyväksi suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria ja siihen liittyvän palvelukulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä. Ruoka- ja ravintolahistoria ei ole vain hienoja ravintoloita, pitkiä illallisia tai sometrendejä. Ne ovat läsnä kaikkialla missä tuotetaan, hankitaan, valmistetaan ja kulutetaan ruokaa, juomaa ja niihin liittyviä palveluita. Teemana ruoka- ja juomakulttuuri koskettaa meitä kaikkia päivittäin.

Hotelli- ja ravintolamuseo on paikka, jossa makuasioista on suotavaa keskustella!

Tervetuloa herkuttelemaan historialla.