Teerenpeliltä Oispa kaljaa -olut

Hotelli- ja ravintolamuseon Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa tuoreita näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttelyssä tarkastellaan oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, oluen roolia ihmisten sosiaalisessa elämässä sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana. Näyttely on avoinna 24.1.2020-3.1.2021.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Teerenpelin kanssa, jolla on sekä ravintola- että panimotoimintaa. Teerenpelin Lahdessa toimiva, vuonna 1995 toimintansa aloittanut panimo on yksi vanhimmista suomalaisista pienpanimoista. Pienpanimoiden esiinmarssi alkoi Suomen EU-jäsenyyden myötä.  Teerenpelin ravintolatoiminta oli käynnistynyt jo edellisenä vuonna, joten se täytti hiljattain 25 vuotta. Yhteistyö ruoka- ja juomakulttuuriin keskittyvän museon ja oluen kulttuurihistoriaa käsittelevän näyttelyn kanssa tuntui perinteikkäälle yritykselle hyvin luontevalta.

”Olemme kehitelleet näyttelyyn liittyen vaikka mitä mielenkiintoista yhdessä Teerenpelin kanssa”, kertoo museonjohtaja Anni Pelkonen. ”Meillä oli esimerkiksi ilo päästä kuvaamaan oluen valmistuksesta kertovat näyttelyvideot Teerenpelin panimolle. Olemme myös erittäin iloisia näyttelyn omasta nimikko-oluesta, jonka Teerenpeli meille toteutti.” Pils-olutta voi maistella museon tapahtumissa ja opastetuilla tastingkierroksilla sekä Teerenpelin ravintoloissa ja ostaa kotiin Teerenpelin panimon kaupasta.

”Yhteistyö Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa herätti mielenkiinnon, kun puhuttiin heti alusta alkaen toiminnallisesta markkinoinnista. Eli näyttelyyn tutustuminen Oispa kaljaa -oluen kanssa on jotain sellaista, mikä ei ihan äkkiä tule mieleen museo-sanan yhteydessä. Lisäksi kun saimme neuvoteltua kanta-asiakkaillemme alennetun sisäänpääsymaksun, oli homma allekirjoituksia vaille valmis”, toteaa Teerenpeli Panimo & Tislaamon markkinointipäällikkö Jari Mämmi.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Anni Pelkonen, museonjohtaja, puh. 044 7474107, anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Jari Mämmi, markkinointipäällikkö, puh. 040 679 3605, jari.mammi(at)teerenpeli.com

Oispa kaljaa -näyttely on avoinna 24.1.2020–3.1.2021, ti-su klo 11-18, ke klo 11-20. Teerenpelin kanta-asiakkaille on näyttelyyn alennettu pääsymaksu 7 €.

Teerenpeli Yhtiöt Oy on innovatiivinen ravintola-, tislaamo- ja panimoalan perheyritys, joka koostuu Teerenpeli- ja Taivaanranta-ravintoloista, Teerenpeli Panimo & Tislaamosta sekä Laivaravintola Teerenrannasta. Teerenpeli Yhtiöiden liikevaihto on yli 12 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yli 100 henkilöä. teerenpeli.com

Photo by Elevate on Unsplash