Näyttelyiden yleisöopastukset keväällä 2025

Hotelli- ja ravintolamuseon kevään 2025 kattauksesta löytyy kolme innostavaa yleisöopastusta. Yleisöopastuksille voit osallistua museon pääsymaksulla tai Museokortilla. Yleisöopastukset kestävät noin 45 minuuttia. Oppaana toimii museolehtori Aino Malminen. Opastukselle  mahtuu noin 20 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista.

To 20.2.2025 kello 17.00 NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? Helmikuun herkkuna tarjoamme opastuksen museon ruokaperinteistä kertovaan näyttelyyn. Oppaan johdolla tutustumme ja pohdimme ruokaperinteiden moninaisuutta. Samalla myytit murtuvat ja antavat tilaa ajatella myös toisin.

To 20.3.2025 kello 17.00 Aurinkokuivattuja porkkanoita -näyttely. Maaliskuussa yllätymme kuvataiteilija Anu Tuomisen ruokaan ja juomaan liittyvistä teoksista, jotka ovat vallanneet museon. Opastuksen aikana bongataan teoksia, ihastutaan teosnimien sanaleikeistä ja pohditaan teosten merkityskerroksia.

To 24.4.2025 kello 17.00 Makuasioita. Makuasioita-näyttely tarjoaa kurkistuksen ruoka- ja juomakulttuurin moninaisuuteen ja rakentumiseen. Vierailun aikana historiallinen tieto ja kävijöiden kokemukset voivat sekoittua oivalluksia herättävällä tavalla.