Ruokalähetti – kerro työstäsi!
Read the article in English
Toimitko tällä hetkellä tai oletko aikaisemmin työskennellyt ruokalähettinä? Kerro meille työstäsi ja kokemuksistasi! Lomakkeella voit myös lähettää valokuvia.
Hotelli- ja ravintolamuseo dokumentoi ja tallentaa kokoelmiinsa ruokalähettien työtä koskevaa aineistoa syksyllä 2024. Alustatalous ja ruokalähetit ovat keskeinen tämän hetken nykypäivän ilmiö ravitsemisalalla. Valokuvaamme ja haastattelemme ruokalähettejä ja tallennamme ilmiötä koskevia kokemuksia, kuvia ja tietoa erityisesti ruokalähettien itsensä näkökulmasta.
Vastaukset, haastattelut ja valokuvat tallennetaan pysyvästi Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin, jossa ne ovat sekä museon itsensä että asiakkaiden käytettävissä mm. näyttelyihin, julkaisuihin, digitaalisiin sisältöihin ja tutkimukseen. Voit kertoa työstäsi nimelläsi, nimimerkillä tai anonyymisti.
Tallennetun aineiston pohjalta museo kokoaa ruokalähettien työtä käsittelevän näyttelyn, joka on esillä Hotelli- ja ravintolamuseossa syksyllä 2025.
Meistä: Hotelli- ja ravintolamuseo on majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan sekä suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo. Hotelli- ja ravintolamuseo tekee näkyväksi suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria ja siihen liittyvän palvelukulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä. Museon kokoelmat (valokuvat, esineet, arkistoaineisto, kirjallisuus jne.) kertovat majoitus- ja ravitsemisalasta sekä ammatillisesta ruokakulttuurista Suomessa eri näkökulmista, mukaan lukien alalla eri ammateissa työskentelevistä työntekijöistä.
Yhteistyössä PAM ja PAM Couriers Finland
Lisätietoja: amanuenssi Tiina Kiiskinen, tiina.kiiskinen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, 044 747 4099 (myös WhatsApp)
Kuva: wal_172619 / Pixabay.