Opastukset kouluille ja oppilaitoksille
Museon perusnäyttelyyn Makuasioita on saatavilla kouluille ja oppilaitoksille räätälöityjä opastuksia. Makuasioita etsimässä on peruskoulun oppilaille suunniteltu toiminnallinen opastus. Ammatti- ja ammattikorkeakouluille tarjoamme kaksi kokonaisuutta, joista Matka makuasioihin on suunnattu matkailualan opiskelijoille ja Talon väkeä on suunnattu ravintola- ja cateringalan opiskelijoille. Muistakaa ilmoittaa meille, mikäli haluatte opastuksen selkosuomeksi.
Näiden opastusten lisäksi koulut ja oppilaitokset voivat varata opastuksia museon vaihtuvaan näyttelyyn sekä työpajoja. Pajat ovat opastuksia toiminnallisempi ja osallistavampi tapa tutustua näyttelyiden sisältöihin.
Ennen museovierailua kannattaa tutustua myös oppimateriaaleihin. Niiden kautta ryhmän on mahdollista orientoitua näyttelyyn. Oppimista tehostaa myös aiheen käsittely vierailun jälkeen.
Toiminnallinen opastus: Makuasioita etsimässä
Makuasiat herättävät tunteita ja kiivastakin keskustelua. Makuasiat ovat sekä henkilökohtaisia että yhteisöllisiä, ne voivat kertoa yksilön juurista. Ruokakulttuurin historia on värikäs tarina makuasioiden vaiheista ja ihanteista.
Osallistavan opastuksen aikana pohdimme makuasioita muun muassa pienten tehtävien avulla. Opastuksen näkökulmina ovat ruokavaikuttaminen, kestävä kehitys ja tapakulttuuri.
Kesto: 45 minuuttia
Hinta: 88 euroa (sis. pääsymaksut)
Kielet: suomi
Kohderyhmä: alakoulun luokat 4–6. sekä kotitalousluokat; sisällössä huomioidaan luokka-aste
Matkailualan opiskelijat: Matka makuasioihin -opastus
Makuasioita-näyttely tarjoaa opiskelijoille matkan hotellien ja ravintoloiden maailmaan, ne tarjoavat eväitä onnistuneelle matkalle. Majapaikassaan matkailija voi levätä ja palata päivän aikana kokemiinsa seikkailuihin, nauttia paikallisia herkkuja ja vaihtaa vapaalle.
Vuorovaikutteisen opastuksen aikana tutkimme hotellien, ravintoloiden ja matkustamisen yhteyksiä, pohdimme alan kansainvälisyyttä sekä sivuamme elintason ja vapaa-ajan roolia matkustamisessa. Opastuksen aikana teemme pieniä tehtäviä.
Opastuksen tavoite on vahvistaa matkailualan opiskelijoiden ammatti-identiteettiä. Oma tehtävä elämysten tuottajina ja historiatiedon lisääntyminen antaa merkitystä omalle toiminnalle.
Kesto: 45 minuuttia
Hinta: 88 euroa (sis. pääsymaksut)
Kielet: suomi, selkosuomi, ruotsi, englanti
Kohderyhmä: matkailualan opiskelijat
Ravintola- ja cateringalan opiskelijat: Talon väkeä
Makuasioita-näyttely johdattaa opiskelijat paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan. Ruoka- ja juomakulttuurin historia on värikäs tarina makuasioiden vaiheista ja ihanteista.
Vuorovaikutteisen opastuksen aikana jäljitämme ravintola- ja cateringalan muutoksia ja pohdimme omaa rooliamme elämysten mahdollistajina ja ruokavaikuttajina. Opastuksen aikana teemme pieniä tehtäviä.
Opastuksen tavoite on vahvistaa ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden ammatti-identiteettiä. Oma rooli sukupolvien ketjussa ja elämysten tuottajina antaa merkitystä omalle toiminnalle.
Kesto: 45 minuuttia
Hinta: 88 euroa (sis. pääsymaksut)
Kielet: suomi, selkosuomi, ruotsi, englanti
Kohderyhmä: ravintola- ja cateringalan opiskelijat
Varaaminen ja lisätietoja
Näyttelyopastusvaraukset tehdään ensisijaisesti varausjärjestelmästämme.
Lisätietoja opastuksista ja työpajoista: sähköpostilla varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi tai puhelimitse +358 44 747 4106.
Muutokset ja peruutukset on tehtävä viimeistään 10 vrk ennen käyntiä, tämän jälkeen perutuista varauksista veloitamme 50 %. Peruuttamattomista opastuksista perimme täyden hinnan (opastus + tilatut lisäpalvelut).