Inklusiivisempi Hotelli- ja ravintolamuseo

Hotelli- ja ravintolamuseon moninaisuus- ja inklusiivisuushanke lähestyy loppuaan. On aika summata projektin tulokset.

Hankkeessa keskityttiin lisäämään osallisuutta ja monimuotoisuutta Hotelli- ja ravintolamuseossa tapahtumien ja taide- ja ruokayhteisön osallisuuden avulla.

Erityisesti keskityttiin ruokaperinteiden moninaisuudella herkuttelevan Nam Yök Häh -näyttelyn (20.09.2024- 24.08.2025) oheisohjelmiston luomiseen.  Projektisuunnittelijana hankkeessa toimi helsinkiläinen kulttuurituottaja Yasmin Ibrahim, jolla on kokemusta museoissa ja eri taidemuotojen parissa työskentelystä sekä kokemusta vieraanvaraisuus- ja ravintola-alalta.

Hanke työllisti taiteilijoita ja teki yhteistyötä eri puolilla pääkaupunkiseutua toimivien tahojen kanssa. Tapahtumiin osallistui yhteensä yli 100 ihmistä, ja niissä käsiteltiin monipuolisia aiheita, kuten ruoalla värjäämistä, fermentointia, runoutta, dekolonisaatiota, feministisiä lähestymistapoja hoivaan, kestävyyttä, perhereseptien arkistointia sekä queer- ja trans-oikeuksia. Hankkeessa järjestettiin yhteensä 11 tapahtumaa.

Yhteistyökumppaneita olivat muun muassa Espoon kaupunginmuseo ja Vantaan kaupunginmuseo, Laurea ammattikorkeakoulu, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kairos Helsinki ja Kollektiivi. Hankkeeseen osallistuivat myös Juliane Foronda, Muniba Rasheed, Anna Karima Wane, Dahn Kim, Alejandra Alarcon, Andrea Gilly Marquez ja Noora Elharouny.

Me museossa haluamme kiittää lämpimästi kaikkia hankkeeseen osallistuneita. Haluamme myös jatkaa hankkeessa opittuja käytäntöjä. Toivottavasti hankkeen aikana museon ympärille rakentunut yhteistyö ja verkosto voi jatkua hankkeen päättymisen jälkeen.

Hanke alkoi marraskuussa 2023 ja päättyy maaliskuussa 2025. Sitä rahoitti Museovirasto.  

Haku