Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Opi museossa -viikolla perehdytään ruoan ja ilmastonmuutoksen yhteyksiin

1.10.-4.10. vietettävän Opi museossa -viikon teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos. Ruoka on yksi keskeisistä ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä. Hotelli- ja ravintolamuseo on kehittänyt oppimateriaalin, jossa oppilaita aktivoidaan pohtimaan omia ruokailutottumuksiaan sekä sitä, millaisia yhteiskunnallisia teemoja ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyy. Tavoitteena on myös muistuttaa, että jokainen voisi osaltaan pienillä teoilla vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjumiseen. Tehtäväpaketin ja museon näyttelyiden avulla teemaa tarkastellaan myös historiallisten silmälasien läpi.

Oppimateriaali sopii parhaiten 5.-6. -luokkalaisille tai 7. lk:n kotitalouteen. Tehtävät johdattavat oppilaat sekä Palveluksessanne -perusnäyttelyn että Taikinan taju -näyttelyn läpi tarjoten kiinnostavan ja aisteja aktivoivan oppimisympäristön.

Tehtäväpaketti löytyy osoitteesta:
https://hotellijaravintolamuseo.fi/ryhmapalvelut/tehtavapaketit/

Koululaisryhmille on vapaa pääsy, mutta varaathan kuitenkin ryhmällesi vierailuajan osoitteessa varaukset@hotellijaravintolamuseofi-wp28215.test.cchosting.fi

Haku