Ammattilaisten tarinat

Mustavalkoisessa kuvassa keittiöhenkilökuntaa.

Kuuntele: kun ammattilaiset kertovat työstään!

Ostajaintarkkailija, 1950-luku
Hovimestari, 1950-luku
Apulainen kieltolain aikaan, 1920-luku
Tarjoilija, 1930-luku
Keittiöapulainen, 1940-luku
Ruokatoimittaja, 2000-luku
Ruokapalveluvastava 2000-luku
Kerroshoitaja, 2010-luku
Piccolo, 1950-luku
Kahvilatyöntekijä, 2000-luvun alku

Lue ammattilaisten tarinat.

Lyssna på: hotell- och restaurangproffsen berättar om sitt arbete!

Kundkontrollant, 1950-talet
Hovmästare, 1950-talet
Restaurangbiträde, 1920-talet
Servitris, 1930-talet
Köksbiträde, 1940-talet
Matjournalist, 2000-talet
Matserveringschef, 2000-talet
Våningsskötare, 2010-talet
Piccolo, 1950-talet
Kafébiträde, 2000-talet

 

Listen to the hotel and restaurant professionals talk about their work!

Inspector, 1950s
Head waiter, 1950s
Restaurant help, 1920s during prohibition
Waitress, 1930s
Kitchen help, 1940s
Food journalist, 2000s
Food Service Manager, 2000s
Hotel housekeeper, 2010s
Bellboy, 1950s
Café worker, the beginning of 21st Century


Haluaisitko mieluummin lukea tarinat selkosuomella? Klikkaa tästä niin pääset lukemaan kaikki ammattilaisten kertomukset.


Lähteet:
Hotelli- ja ravintola-alan opas- ja oppikirjat
Ravintolaperinteen keruu, 1981
Hotelli- ja ravintolamuseon haastattelut ja dokumentointi
AmmattikeittiöOsaaja-lehti 3/2022. Teksti: Krista Korpela-Kosonen (Ruokapalveluvastaava)

Yhteistyössä:
         


Kuuntele myös:
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019

Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen
Vuoden tarjoilija 2019 Heidi Martikainen