Pienoisnäyttely: Suomen Gastronomien Seura 80 vuotta
Suomen vanhin ruokaseura Suomen Gastronomien Seura ry perustettiin vuonna 1945. Gastronomit viettävät 80-vuotisjuhliaan vuonna 2025 ja kokosivat juhlavuoden kunniaksi Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyikkunaan pienoisnäyttelyn seuran toiminnasta. Näyttely on esillä 19.9.2025-11.1.2026.
Seuran perusti seitsemän hengen ryhmä, joka tavoitteena oli sotien jälkeen elvyttää ja nostaa Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria yleensä. Seuran tavoitteita ovat: vaalia ja kehittää suomalaista gastronomiaa, nostaa suomalainen ruokakulttuuri sen ansaitsemaan arvoon sekä lisätä suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta.
Seura muun muassa valitsee Vuoden ravintolan, järjestää jäsentilaisuuksia kuten kuukausilounaita ja vierailuja alan yrityksiin ja oppilaitoksiin sekä palkitsee ja tukee alan opiskelijoita.
Vuosien varrella seura on myös julkaissut useita erilaisia alan teoksia, kuten ensimmäisen suomenkielisen Gastronomisen bibliografian ja vuosia säännöllisesti julkaistun Syö hyvin Helsingissä -oppaan.