Professori Herneen aikamatka ja opastukset lapsille

Professori Herneen perheopastukset Hotelli- ja ravintolamuseossa tiistaina 20.2.2024 ja keskiviikkona 21.2.2024 klo 13 ja 16.

Professori-Herneellä on jännittävä harrastus. Hän nimittäin keräilee makuja. Kokoelma on jo valtava, mutta kuten varmasti tiedät, ei keräämisen intoa ole helppoa tukahduttaa. Leikkimielisen perheopastuksen aikana jäljitämme museosta erilaisia makuja.

Opastus kestää noin puoli tuntia ja se sopii parhaiten alakouluikäisille, mutta kaikenikäiset lapset voivat kierrokselle osallistua. Yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan 12 lasta ja kierrokselle osallistuminen edellyttää oman aikuisen mukana oloa. Ei ennakkoilmoittautumista, kierros alkaa kolmannesta kerroksesta, museon aulasta. Mukaan pääsee museon pääsymaksun hinnalla (tiedot alempana).

Professori Herneen aikamatka: Omatoimisessa seikkailussa epäkuntoinen aikakone kuljettaa sinut metsästäjä-keräilijöiden leirinuotiolle. Päästäksesi palaamaan takaisin nykyaikaan sinun on ratkaistava museosta löytyvät kuusi mysteeritehtävää. Apua tehtävien ratkaisemiseen saat Makuasioita-näyttelystä.

Seikkailulle pääsee museon aukioloaikoina, museon sisäänpääsyn hinnalla. Suositusikä seikkailijoille on 10–13 vuotta, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita Professori Herneen aikamatkalle. Mikäli lukeminen tuottaa vielä haasteita, niin ainakin silloin aikamatkalle kannattaa ottaa oma aikuinen mukaan. Professori Herne on jättänyt tarkemmat ohjeet kolmanteen kerrokseen, museon aulaan.

Museon pääsymaksut: alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Aikuiset 16 € / 6 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) tai Museokortti. Yhteislippu kaikkiin kolmeen Kaapelimuseoon 18 €.