Tidigare utställningar
Under årens lopp har våra utställningar utforskat en mängd olika teman med anknytning till mat- och dryckeskultur och hotell- och restaurangbranschen.
2024
Mat som lagats av fabriker 01-09/2024
2023-2024
FOOD TATTOO 1/2023-1/2024
2022-2023
Tisdagsbrickan med drycker – En smakresa till 70-talet 1/2022-1/2023
2020-2021
Åh öl! 1/2020-5/2021
Tidigare utställningar
Känn din mat – Hur formas mattraditioner
Mattraditioner väcker känslor. För vissa människor är de dyrbara, viktiga och trygga och avgörande för deras identitet. För andra kan de vara en svår sak, till och med en börda.
Anu Tuominen: Soltorkade morötter
Konstnären Anu Tuominen använder i sina verk återvunnet material, vardagsföremål från loppmarknader och olika hantverkstekniker. De lekfulla, mat- och dryckesrelaterade verken i utställningen Smaksak skapar överraskande möten och krockar mellan konst och kulturhistoriskt museiinnehåll.
Utställningsfönster: McDonald’s 40 år i Finland
Visste du att Finlands första McDonald's öppnade i Tammerfors 1984? Restaurangkedjan firar alltså 40-årsjubileum i Finland i år. För att uppmärksamma jubileet visas en miniutställning om McDonald's historia i Finland i Hotell- och restaurangmuseet.