Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Donera till museets samlingar

Aktuellt: Mottagning av samlingsdonationer är stängd till och med 28.2.2025.

Hotell- och restaurangmuseet samlar in material som berättar om mat- och dryckeskultur samt relaterade tjänster i Finland. Du kan donera till våra samlingar exempelvis fotografier, föremål, arkivmaterial såsom menyer eller litteratur.

Mottagning av donationer baseras på Hotell- och restaurangmuseets insamlingspolicy. Museet tar inte emot allt erbjudet material. Beslutet om mottagning påverkas av materialets lämplighet för museets samlingar: dess betydelse för matens och dryckens kulturarv samt om liknande material redan finns i samlingarna.

Alla donationer överenskoms i förväg med museets intendenter. Vi hoppas at registrera så exakta uppgifter som möjligt om materialets användare och användningsplats samt annan förklarande information i samlingarna. Det är bra att anteckna dessa uppgifter innan donationen görs. I vissa fall kan donatorn också förhandsgranska materialet enligt intendenterna anvisningar.

I samband med donationer överenskoms om användningsrättigheter för materialet och ett överlåtelseavtal undertecknas av museet och donatorn.

Kontakt: När du vill göra en samlingsdonation, kontakta oss via e-post på tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi. Beskriv materialet så noggrant som möjligt och bifoga gärna även bilder av materialet.

Vilket material vi särskilt söker:

– Fotografier av restauranger, barer och kaféer, särskilt utanför huvudstadsregionen och från 1960- till 2000-talet.

Haku