Föreläsningsserie: Känn din mat – Hur formas mattraditioner?

Hotell- och restaurangmuseet och Helsingfors arbis anordnar i början av 2025 en gemensam föreläsningsserie om matkultur. Känn din mat – Hur formas mattraditioner? erbjuder olika perspektiv på mattraditioner och anknyter till museets utställning med samma namn.

Torsdag 23 januari 2025 kl. 17.00 (på finska)
Matkultur och traditioner som resurser för en hållbar kosthållning
Forskningsprofessor Minna Kaljonen, Finlands miljöcentral

Torsdag 27 februari 2025 kl. 17.00 (på finska)
Den finska vegetariska mattraditionen: en resa tillbaka till rötterna
Kulturforskare och fackboksförfattare Liisa Kaski

Torsdag 27 mars 2025 kl. 17.00 (på engelska)
Food Traditions and Identity
Konstnär AK

Plats: Hotell- och restaurangmuseet, Kabelfabriken, Kabelfabrikens torg 3 (ingång via Glaspihlan), 00180 Helsingfors

Varaktighet: 1,5 timmar

Ingen förhandsanmälan krävs. De 30 första deltagarna får plats. Fri entré.

Haku