Menneet näyttelyt

Menneet näyttelyt

Näyttelyissämme on vuosien varrella käsitelty erilaisia ruoka- ja juomakulttuurin ja hotelli- ja ravintola-alan teemoja.

2024

Tehtaan tekemää ruokaa 01-09/2024

Suomen maatalousmuseon Saran tuottama näyttely kotimaisten elintarvikkeiden historiasta

2023-2024

FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja 1/2023-1/2024

FOOD TATTOO -näyttely nosti valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. Tatuoinnit näyttelyyn kuvasi palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Haastatteluista ja tarinateksteistä vastasivat Helsingin yliopiston etnografian opiskelijat.

2022-2023

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo 1/2022-1/2023

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely kuljetti katsojan 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien ruokaohjeiden ja makumuistojen maailmaan. Näyttelyn tuotti Vapriikki ja sitä täydennettiin juomakulttuurin osalta Hotelli- ja ravintolamuseossa.

2020-2021

Oispa kaljaa, 1/2020-5/2021

Oispa kaljaa -näyttely tarjosi näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa.

 

Menneet näyttelyt

01.10.-31.12.2024
Näyttelyikkuna: Mäkkäri Suomessa 40 vuotta

Näyttelyikkuna: Mäkkäri Suomessa 40 vuotta

Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin Tampereella vuonna 1984. Ravintolaketjun 40-vuotissynttäreitä juhliva pienoisnäyttely on esillä Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyikkunassa. Näyttelyn on toteuttanut Suomen McDonald's.

Chevron right
28.1.2022 - 8.1.2023
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo – Makumatka 70-luvulle

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo – Makumatka 70-luvulle

Tiistaitarjotin ja perjantaipullo kuljettaa katsojan 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien ruokaohjeiden ja makumuistojen maailmaan.

Chevron right

Haku