Näyttelyissämme on vuosien varrella käsitelty erilaisia ruoka- ja juomakulttuurin ja hotelli- ja ravintola-alan teemoja.
2024
Tehtaan tekemää ruokaa 01-09/2024
Suomen maatalousmuseon Saran tuottama näyttely kotimaisten elintarvikkeiden historiasta
2023-2024
FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja 1/2023-1/2024
FOOD TATTOO -näyttely nosti valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. Tatuoinnit näyttelyyn kuvasi palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Haastatteluista ja tarinateksteistä vastasivat Helsingin yliopiston etnografian opiskelijat.
2022-2023
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo 1/2022-1/2023
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely kuljetti katsojan 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien ruokaohjeiden ja makumuistojen maailmaan. Näyttelyn tuotti Vapriikki ja sitä täydennettiin juomakulttuurin osalta Hotelli- ja ravintolamuseossa.
2020-2021
Oispa kaljaa, 1/2020-5/2021
Oispa kaljaa -näyttely tarjosi näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa.
Menneet näyttelyt
Näyttelyikkuna: Mäkkäri Suomessa 40 vuotta
Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin Tampereella vuonna 1984. Ravintolaketjun 40-vuotissynttäreitä juhliva pienoisnäyttely on esillä Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyikkunassa. Näyttelyn on toteuttanut Suomen McDonald's.
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo – Makumatka 70-luvulle
Tiistaitarjotin ja perjantaipullo kuljettaa katsojan 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien ruokaohjeiden ja makumuistojen maailmaan.