Våra läckra utställningar utforskar mat- och dryckeskulturen och hotell- och restaurangbranschen ur olika perspektiv. När det är möjligt publicerar vi preliminär information om utställningarna i förväg. Utställningsscheman kan komma att ändras.
Kommande utställningar
Anu Tuominen: Soltorkade morötter
Anu Tuominen är en prisbelönt bildkonstnär som i sina verk använder återvunnet material, vardagsföremål från loppmarknader och olika hantverkstekniker. Titlarna på hennes verk är ofta uppfinningsrika och fantasifulla ordlekar. De lekfulla, mat- och dryckesrelaterade verken i utställningen Smaksak skapar överraskande möten och krockar mellan konst och kulturhistoriskt museiinnehåll.
Matkurirens dagbok
I miniutställningen på Hotell- och restaurangmuseet granskas matkurirens arbete ur deras eget perspektiv. Hur ser en typisk arbetsdag ut för ett matkurir, eller finns det något sådant? Under vilka förhållanden arbetar en kurir? Finns det några utmaningar eller glädjeämnen i jobbet? I samarbete med servicebranschernas fackförbund PAM och PAM Couriers Finland.
Restaurangfotografier från 1960- och 1970-talen
1960- och 1970-talen var en tid av förändring och utveckling i Finland. Levnadsstandarden steg, Finland blev allt mer urbaniserat och ungdomskulturen växte sig starkare. Också restaurangbranschen genomgick omvälvningar. Hur påverkade samhällsförändringarna och brytningstiden restaurangerna och deras kunder? I en fotoutställning som baserar sig på Hotell- och restaurangmuseets samlingar granskas de turbulenta årtiondena ur restaurangernas synvinkel.