Oispa kaljaa -opastus

Olut on suosituin alkoholijuomamme, jonka historiaan kytkeytyy monenlaisia vaiheita ja rooleja. Olutta on pantu ja juotu Suomessa rautakaudelta alkaen, mahdollisesti jo kivikaudella. Kalevalasta löytyy runsaasti oluen syntyä ja tekemistä kuvaavia säkeitä, ja koko kansan keskiolut lukemattomine lempinimineen on esittänyt tärkeää roolia populaarikulttuurissa. Oluen avulla on pyöritetty vaihtuvien valtakuntien talouden rattaita ja osoitettu sosiaalista asemaa. Edelleen olut on osa arkeamme ja juhlaamme, ja usein oluen auki sihautus mielletään siirtymäriitiksi arjen aherruksesta vapaalle.

Oispa kaljaa -opastuksella tutustutaan oluen valmistusprosessiin ja siihen vaikuttaviin tekijöihin, tarkastellaan oluen roolia ihmisten arjessa, juhlassa ja uskomuksissa sekä yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana.

Ryhmän koko on rajattu turvavälien mahdollistamiseksi 15 henkeen. Opastus voidaan toteuttaa myös virtuaalikierroksena.

Elävöitä museokokemusta maistiaisilla

Opastukselle on mahdollista ostaa juomapaketti, joka sisältää neljä olutmaistiasta. Pakettiin kuuluu muun muassa Oispa kaljaa -näyttelyn oma olut. Juomapaketin hinta on 15 €/hlö (sis. ALV). Juomapaketeissa on 18 vuoden ikäraja.

Varaa Oispa kaljaa -opastus