Museoiden avustusleikkausten vaikutukset
Osana opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kohdistuvia leikkauksia ja hallitusohjelman mukaisia valtionavustusten säästöjä museoiden valtionosuuksia vuodelle 2025 leikattiin merkittävästi.
Hotelli- ja ravintolamuseon valtionosuutta leikattiin 0,5 henkilötyövuotta. Avustusleikkauksen takia toimimme osan vuodesta 2025 vajaalukuisella henkilökunnalla, mikä vaikuttaa toimintaamme.
Näyttelymme ovat avoinna normaalisti ja toteutamme opastuksia ja työpajoja kuten tähänkin asti. Tulevat näyttelyt toteutamme suunnitellusti. Henkilöstövajeen vuoksi joudumme valitettavasti karsimaan joitakin tapahtumia. Keskitymme näyttelyiden oheisohjelmistoon ja pedagogisiin palveluihimme. Jatkossa emme ole mukana järjestämässä Tieteellis-gastronomisia klubeja. Myös syksylle 2025 suunnitellut Ruokahistorian päivät siirtyvät näillä näkymin seuraavaan vuoteen.
Tietopalvelumme on poikkeuksellisesti kiinni 1.12.2024–28.2.2025. Tänä aikana emme vastaa tietopalveluun tuleviin asiakaskyselyihin, toimita kuvatilauksia tai ota vastaan uusia kokoelmalahjoituksia. Palvelemme tietopalvelun asiakkaita toivon mukaan normaalisti jälleen maaliskuussa 2025.
Tietopalvelun ollessa kiinni keskitymme pitämään huolta museoon jo tallennetusta kulttuuriperinnöstä ja viimeistelemme menossa olevan ruokalähettien työn dokumentoinnin. Samalla valmistelemme tulevia näyttelyitä. Tammikuussa 2025 avaamme suunnitellusti Anu Tuomisen Aurinkokuivattuja porkkanoita -näyttelyn, syyskuussa Kuohuvat kymmenet -valokuvanäyttelyn ja lokakuussa Ruokalähetin päiväkirja -pienoisnäyttelyn.