Tieteellis-gastronominen klubi
Tieteellis-gastronominen klubi on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Molekyyligastronomian hengessä siis mennään.
Klubi-illat järjestetään yhtä aikaa kolmessa paikassa:
- Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa Kaapelitehtaalla
- Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa
- Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston tiloissa.
Kolmen paikkakunnan välillä on Zoom-yhteys, joten kunkin tapaamisen alustukset kuunnellaan yhdessä, samoin näytteet arvioidaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa ja tulokset kulkevat nekin videon välityksellä samanaikaisesti Helsinkiin, Turkuun ja Seinäjoelle. Kaikkiin tilaisuuksiin on etukäteisilmoittautuminen, sillä tiloihin mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.
Klubi kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 16.45–18.45. Syksyn 2024 teemat ovat:
• Keskiviikko 4.9.2024 klo 16.45–18.45: Tomaatti
• Keskiviikko 2.10.2024 klo 16.45–18.45: Ruokaperinteet
• Keskiviikko 6.11.2024 klo 16.45–18.45: Teema avoin, yhteistyössä Tiedemuseo Liekki, Helsingin yliopisto
• Keskiviikko 11.12.2024 klo 16.45–18.45: Alkoholittomuus
ILMOITTAUTUMINEN KLUBI-ILTOIHIN MUSEON HOLVI-VERKKOKAUPAN KAUTTA.
Tarkempia tietoja klubi-illan teemasta viikkoa tai kahta ennen kutakin tapaamista.
Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.
Yhteenvedot menneistä tapaamisista sekä lisätietoja klubin historiasta ja toiminnasta löydät Anu Hopian Molekyyligastronomia -sivulta.