Recipe Zine Workshop

Tervetuloa tutkimaan ja jakamaan ruokaperinteitä! Työpajassa lauantaina 9. maaliskuuta kello 13-17 teemme zinejä, joihin kirjoitamme, piirrämme ja maalaamme lempiruokien ohjeita ja ruokamuistoja. Jokainen osallistuja saa kotiinsa monikulttuurisen ja monikielisen ohjekokoelman.

Työpaja on osa Satakielikuukautta. Satakielikuukausi on äidinkieltä ja kielellistä moninaisuutta juhliva jakso, jota vietetään Kansainvälisen äidinkielen päivän 21.2. ja Maailman runouden päivän 21.3. välissä.

Kannustamme osallistujia kirjoittamaan ruokaohjeet niillä kielillä, joilla ruokia kokataan. Työpaja on ilmainen ja avoin kaikille. Se järjestetään yhteistyössä Kollektiivin kanssa.

Ei ennakkoilmoittautumista. Voit liittyä mukaan, kun sinulle sopii, jos työpajassa on vapaita paikkoja. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Join us in a workshop on Saturday March 9th at 13-17 as we come together to share and explore our unique food cultures and traditions. In this workshop we will make zines in which we will write, draw and paint recipes close to our hearts along with our special memories related to food. In the end, we will compile all the participants’ zines and each participant will go home with a set of multicultural, multilingual recipe zine collection.

The workshop is part of Multilingual Month, which is a celebration of mother tongues and multilingualism. It takes place between International Mother Language Day (21 February), and World Poetry Day and International Day for the Elimination of Racial Discrimination (21 March).

We encourage participants to write the recipes in the languages in which they cook them.

This workshop is free and open to everyone! Organized in collaboration with Kollektiivi.

No registration needed, limited seats so please arrive on time! Seats available on a first-come, first-served basis.