Näyttelyikkuna: Rantasipi - ja Cumulus -hotelliketjujen maineikasta historiaa

Rantasipi-ketjun historia ulottuu 1960-luvulle, kun Rantaloma Oy perustettiin kehittämään Keski-Suomen läänin matkailuelinkeinoa ja ketjun ensimmäinen hotelli avattiin Viitasaaren Ruuponsaaressa. Pian avattiin Rantasipi-nimellä lomakylät Summassaaren Saarijärvellä ja Joutsenlammen Joutsassa. Rantasipi-ketju tunnettiin pitkään lukuisista korpihotelleistaan. Ne suunniteltiin siten, että hotellimiljööstä löytyi kaikki asiakkaalle tarpeellinen. 1970-luvun lopulla ketju laajeni merkittävästi, kun siihen liitettiin mm. legendaarinen Hotelli Pohjanhovi Rovaniemellä, Nilsiän Tahkovuori sekä Rantasipi Yyteri Porissa. Kohtuuhintaisina kokous- mutta myös koko perheen vapaa-ajan hotelleina tunnetut Rantasipit siirtyivät Restelin omistukseen 1990-luvun alussa.

E-osuuskauppaliikkeen ensimmäinen Cumulus-hotelli avattiin Porissa v. 1974. Vuosikymmenen lopulla hotelleja oli jo mm. Kuopiossa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Kouvolassa sekä Tampereella ja 1990-luvun alussa niitä oli jo 18. Helsingissä Hotelli Presidentti piti pitkään Suomen suurimman hotellin titteliä. Cumulus-hotellit sijaitsivat keskeisillä paikoilla ja ketjun ydinidean mukaisesti ne tarjosivat palveluja myös liikematkustajille. Perheitäkin ajateltiin; hotelleissa oli leikkihuoneita ja tarvittaessa saattoi varata myös lastenhoitajan.

Rantasipi-ja Cumulus-hotelliketjut yhdistyivät vuoden 2017 alusta. Ne toimivat nykyään nimellä Cumulus City & Resort. Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyikkunassa nostetaan esille kattaus kiinnostavimpia muistoja molempien ketjujen historiasta. Näyttely on esillä 3.9.2017 asti.